Sote de ficat cu ceapa si rosti

Am gasit (mai demult) o serie de metode foarte bune de a impaca ficatul cu alcoolul. Una dintre ele vi se dezvaluie in povestea de fata. Care poveste

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Sote de ficat cu ceapa si rosti

Ingrediente

  • 500 g ficat de pui
  • un paharut de coniac
  • niste piper proaspat
  • o ceapa sanatoasa
  • o lingura de ulei
  • un ou
  • o lingura de faina
  • putina sare si putin pipe
  • o lingurita de patrunjel tocat

Mod de preparare

Am gasit (mai demult) o serie de metode foarte bune de a impaca ficatul cu alcoolul. Una dintre ele vi se dezvaluie in povestea de fata. Care poveste ne duce putin si spre cantonul Berna, de unde revenim cu o garnitura ce se poate manca si fara felul de baza de langa ea, rosti pe numele sau. Dar, sa o luam cu binisorul si de la inceput:

Ficatul, de pui de data asta si cam o jumatate de kilogram, se spala si se curata de pielite, apoi se pune intr-un vas si se lasa la hodina un sfert de ceas, cu un paharut de coniac din cel bun si niste piper proaspat rasnit. O ceapa sanatoasa si maricica se curata de coaja si se taie-n bucati nu mici, ci maricele. Se pun si ficatul si ceapa in aceeasi tigaie, cu o lingura de ulei. Tigaia se pune pe foc mic si se tine acolo mai bine de un sfert de ceasa, sa lase ceapa dulceturile din ea, sa se inmoaie si sa faca sos bun in jurul ficatului. Sare puteti adauga la final, si, sa va spun drept, puteti pune si o ceasca de apa calda peste ficat dupa ce s-a inmuiat ceapa nitel.

intre timp (adica in timpul in care ficatul e pe foc), curatati un cartof zdravan (hai sa zicem ca pot fi doi, o jumatate de kilogram pe masurate) si-l dati prin razatoare apoi il amestecati cu un ou, o lingura de faina, putina sare si putin piper si o lingurita de patrunjel tocat. Faceti din amestecul acesta niste chiftele turtite pe care le rumeniti fain-frumos pe o parte si pe alta, in putin ulei incins.


Daca langa mancarea asta aveti o felie de paine HapiHap (fie ea si prajita) pe care sa o mai trageti prin sosul de ceapa la urma, grozav de tare o sa va placa. Alte retete culinare recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Eclere pas cu pas (reteta video)
Bucataras.RO

Eclere pas cu pas (reteta video)

Dragii mei, astazi vreau sa va arat cum sa faceti eclere pas cu pas. Am primit multe mesaje in care am fost rugata sa postez...

Eclere pas cu pas (reteta video)
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola