Stroganoff

Pentru stroganoff carnea de vita se spala, se taie fasii subtiri de 1-2 cm si se sareaza. Usturoiul si ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Stroganoff

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 700g/500g
  • ulei - 150 g
  • muschi de vita - 800 g
  • ceapa - 150 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • smantana - 200 g
  • faina - 30 g
  • unt - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • apa - 1
  • 3 l
  • boia de ardei dulce - 3 g
  • cartofi - 1 kg
  • foi de dafin - 34 frunze
  • vin alb - 100 ml
  • sare
  • piper
  • usturoi dupa gust
  • mustar - 50 g

Mod de preparare

Pentru stroganoff carnea de vita se spala, se taie fasii subtiri de 1-2 cm si se sareaza. Usturoiul si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. Daca se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie lame. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa, cartofii se spala, se curata si se taie cuburi, dupa care se fierb in apa cu sare. Bucatile de carne se inabusa in 100 ml ulei cu 100 ml apa si se scot separat. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml supa. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, cuburile MAGGI, foi de dafin, boia, piper, sare, supa (cca 1,100 l). Sosul se strecoara peste carne, se adauga usturoi si se continua fierberea. Ciupercile se inabusa separat in unt si se adauga peste carne, cand aceasta este aproape fiarta. Se mai adauga mustar, smantana, se fierbe 5-10 minute si spre final se adauga vin.

Stroganofful se serveste cald, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Aperitiv oua scotiene
Bucataras.RO

Aperitiv oua scotiene

O rețetă care e de mult timp pusă pe lista de probat, i-a venit în sfârșit rândul! După atâtea...

Aperitiv oua scotiene
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!