Tajine cu pui si lamai murate

Tajine cu pui si lamai murate este un fel de friptura inabusita. Tajine este de fapt numele vasului in care se pregateste de obicei aceasta mancare arabeasca.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tajine cu pui si lamai murate

Ingrediente

  • Ptr lamai murate
  • 3 lamai
  • 3 lingurite de sare de mare (cate una pentru fiecare lamaie)
  • 1 borcan
  • apa fiarta si racita
  • Tajine
  • 1 kg de pulpe (am folosit 5 pulpe superioare)
  • 3 cepe mijlocii
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cm de ghimbir (am folosit congelat)
  • 1/2 lingurita de ghimbir pudra
  • 1 lingurita de coriandru macinat
  • 2 lamai murate
  • 100 gr masline (n-am avut verzi cum specifica reteta)
  • 5 linguri de masline extra virgin
  • sofran
  • un pliculet de 0
  • 25 gr
  • 500 ml apa clocotita
  • sare
  • piper
  • coriandru proaspat (am folosit congelat)
  • 1/2 lamaie
  • Pentru cuscus: (cantitatile ptr o persoana)
  • O ceasca cu cuscus
  • O ceasca si jumatate de apa clocotinda
  • zaahtar
  • pentru deasupra

Mod de preparare

Tajine cu pui si lamai murate este un fel de friptura inabusita. Tajine este de fapt numele vasului in care se pregateste de obicei aceasta mancare arabeasca.

Se spala si se curata pulpele de piele.  Se taie ceapa in patru si se feliaza. Se taie si usturoiul in felii subtiri.
Se adauga uleiul in oala cu presiune sau orice oala daca nu aveti tajina sau kukta,cum ii zice la noi oalei cu presiune.
Cand s-a infierbantat se adauga bucatile de carne de pui. Intre timp se da ghimbirul pe razatoare,nu trebuie decojit. Eu mereu imi congelez ghimbirul, il spal si il usuc cu un prosop de bucatarie de unica folosinta.
Se macina si coriandrul. Am adaugat in rasnita ,pe langa coriandru si niste piper, bucati de usturoi si sare grunjoasa.


Se pregateste sofranul. Luati apa clocotinda si puneti continutul plicului de sofran in ea.Eu am folosit sofran pudra,daca il aveti in forma naturala il puteti pisa putin. Aproape instantaneu, apa se va colora.
Se adauga la pui, ghimbirul, coriandrul macinat, piperul, sarea, ceapa, usturoiul.
Dupa ce s-au calit putin se adauga si apa cu sofran si lamaile care in prelabil au fost feliate.
Se inchide capacul kuktei si se lasa cam 45 de minute din momentul in care incepe sa fluiere.
Dupa ce au trecut cele trei sferturi de ora, se ia kukta de pe foc,se ridica supapa de la oala cu presiune si cand a iesit tot aburul se scoate capacul.  Se adauga sucul de la lamaie(puneti dupa gust) si maslinele.
Tot acum se poate adauga si coriandrul tocat. Se acopera cu capacul,se inchide supapa si se lasa vreo 10 minute sa stea sub abur.

Pentru cuscus va prezint metoda mea de a face cuscusul. Se pune cuscusul intr-un bol. Se adauga apa clocotinda. Dupa ce apa e absorbita se amesteca cu furculita. Se repeta procesul din cand in cand in urmatoarele 5 minute.


Inainte de a servi tajine cu pui si lamai murate se presara cu zahar.
Bineinteles, as folosi tajina de culoare rosie de la Kitchen Shop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
3
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
4
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Bors de fasole boabe
Bucataras.RO

Bors de fasole boabe

Mi se mai intampla sa raman in pana de inspiratie si nu mai stiu ce sa mai gatesc, dar cred ca asta o patim cu toii....asa...

Bors de fasole boabe
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola