Tarta cu praz si sunca

Pentru inceput incalzim laptele si dizolvam inauntru drojdia si o lingurita miere. Lasam intr-un loc caldut 15min.adaugam apoi faina si ceva sare si f

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu praz si sunca

Ingrediente

  • pt aluat:
  • 300g faina
  • 1/2 pachet drojdie proaspata
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • 150ml lapte sau apa
  • pt umplutura:
  • 800g praz
  • 150g sunculita
  • 30g unt
  • sare
  • piper
  • pt deasupra:
  • 200g smantana groasa
  • putin acrisoara
  • 3-4 oua
  • 100g cascaval razuit

Mod de preparare

Pentru inceput incalzim laptele si dizolvam inauntru drojdia si o lingurita miere. Lasam intr-un loc caldut 15min.adaugam apoi faina si ceva sare si framantam un aluat fin,care va sta la dospit pina cand taiem prazul inele si-l calim intr-o lingura de ulei impreuna cu sunculita.

O tava de tarta o ungem bine si o pudram cu faina.intindem aluatul pe masa neunsa si nepudrata(fara grija,nu se lipeste) si apoi il punem in forma.taiem marginile cu grija si il intepam cu o furculita pt a creste uniform.intr-un castron amestecam smantana,cascavalul razuit si ouale cu telul.

Peste aluatul punem amestecul de praz si sunculita.

Turnam smantana cat mai uniform si dam la cuptor,la 180 grade,cam 35min.

Pofta buna!

Reteta propusa de s_tana

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Falafel
Bucataras.RO

Falafel

Chiftelutele din naut sunt ideale in perioada postului si pentru vegetarieni. In sfarsit o reteta dupa care am reusit sa le...

Falafel
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola