Untul se freaca cu faina, sarea, patrunjelul, busuiocul si cu 2 linguri de apa. Se framanta bine si se acopera vasul. Se lasa 1 ora. Pentru umplutura
Untul se freaca cu faina, sarea, patrunjelul, busuiocul si cu 2 linguri de apa. Se framanta bine si se acopera vasul. Se lasa 1 ora.
Pentru umplutura, untul se topeste intr-o tigaie, se adauga ceapa maruntita si se caleste 2 minute, apoi se pune si carnea, care se prajeste pana se albeste. Se adauga amestecul chutney, sosul de chili, sare, piper si se fierbe 2 minute, apoi se lasa la prajit. Umplutura trebuie sa fie „uscata”.
Aluatul se intinde la aprox 30x40 cm se pune in tava pe hartie de copt apoi se intinde umplutura pe mijloc, marginile aluatului se ung cu ou si se acopera umplutura cu el. Cu o furculita se strapunge din loc in loc si se unge cu oul ramas. Se coace in cuptor la 200 de grade cam 30 de minute.
Alte retete recomandate
Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaSalata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustarO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porc
Comentarii