Terrine din ficat de pui si aspic de coacaze

Ceapa si usturoiul se taie foarte marunt. Ficatul se prajeste bine in 50gr unt apoi se scoate si se lasa la racit. In untul din tigaie se calesc ustur

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Terrine din ficat de pui si aspic de coacaze

Ingrediente

  • 400 gr ficat de pui
  • 150 gr ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 150 gr unt
  • piper negru
  • 200 ml vin alb
  • sare
  • 3 foi gelatina rosie
  • 225 gr jeleu de coacaze
  • 1 salata mica rosie
  • 1 lingura otet
  • 6-7 linguri ulei
  • 50 gr ciuperci
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 30 gr alune.

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul se taie foarte marunt. Ficatul se prajeste bine in 50gr unt apoi se scoate si se lasa la racit. In untul din tigaie se calesc usturoiul si ceapa. Se ia o forma dreptunghiulara si se unge cu ceva unt, iar untul ramas se freaca bine cu un mixer. Ficatul de pui si ceapa se fac piure apoi se amesteca cu untul si se adauga sare si piper. Se pune aceasta compozitie in forma unsa. Se acopera cu folie apoi se pune 24 ore la rece. Gelatina se inmoaie in apa rece. Jeleul se incalzeste pana s-a topit apoi se adauga gelatina dupa care se ia de pe foc.

A doua zi se spala bine salata si se taie bucati, se scoate ficatul din forma si se taie felii. Se aranjeaza pe farfurii ficatul si aspicul. Se face o Vinaigrette din ulei, vin, otet, sare si piper cu care se tropeste salata. Ciupercile fierte se taie felii si se stropesc cu Vinaigrette, se aranjeaza totul pe farfurii si se poate servi alaturi de cativa samburi de pin.


Se serveste cu paine prajita sau bagheta.
Reteta Terrine din ficat de pui si aspic de coacaze a fost propusa de Bianca-21 pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Bucataras.RO

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Văzusem la Mirela această rețetă și mi-a făcut cu ochiul. A ieșit delicioasă și v-o recomand cu drag, mai ales că a...

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!