Mancaruri cu carne

Reteta Tikka de pui

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 3h 
MIRELA postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Se taie bucatile de carne de pui in cuburi de 2,5 centimetri fiecare. Se presara sare si zeama de lamiie. Se lasa deoparte timp de 10 minute.

2.

ingrediente

   4 bucati de piept de pui dezosat si fara pielita
   o jumatate de lingurita de sare
   4 linguri de zeama de lamiie
   ulei vegetal pentru uns
   Marinata - 2/3 ceasca de iaurt natural degresat
   2 catei de usturoi zdrobiti
   1 bucata de 2
   5 cm de radacina de ghimbir proaspat
   rasa
   o lingurita de chimion macinat
   o lingurita de boia iute
   o jumatate de lingurita de coriandru macinat
   o jumatate de lingurita de sofran de India macinat
   Sosul
   2/3 ceasca de iaurt natural degresat
   o lingurita de sos de menta

mod de preparare

1. Se taie bucatile de carne de pui in cuburi de 2,5 centimetri fiecare. Se presara sare si zeama de lamiie. Se lasa deoparte timp de 10 minute.


2. Pentru a face marinata, se amesteca toate ingredientele intr-un castron pina cind se omogenizeaza.


3. Se baga bucatile de carne pe frigarui, iar cu o pensula se intinde marinata peste carne. Se acopera si se lasa la frigider timp de cel putin doua ore (preferabil ar fi peste noapte). Se prepara frigaruile pe gratar cu carbune, ungindu-le cu ulei si intorcindu-le de pe o parte pe cealalta frecvent, timp de 15 minute sau pina cind s-au facut bine.


4. Intre timp se face o combinatie iaurtul degresat si sosul de menta si se serveste cu frigaruile de pui.


5. Daca se doreste, acelasi tip de marinata se poate intrebuinta si cu pulpe sau aripi de pui.
Incearca si Pui cu masline (dajaj bi zaitoun)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tikka de pui" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite