Tocanita de miel cu dovleac si cartofi

Dovleacul are un continut bogat in fibre alimentare, care protejeaza mucoasa colonului, precum si de vitamina A, care ofera o buna protectie antioxidanta. Persoanele care sufera de diabet sau afectiuni cardiovasculare se vor vindeca mult mai repede daca includ in dieta supe sau mancaruri cu dovleac crud. Dovleacul este o leguma saraca in calorii, ce nu contine grasimi saturate sau colesterol, insa este o sursa bogata de fibre, antioxidanti, minerale, vitamine, fiind recomandata de dieticieni pentru controlul colesterolului si in reducerea greutatii. Al doilea este nautul care este o leguminoasa si este recomandat a se consuma pana la trei cani de naut pe saptamana pentru un aport nutritiv valoros. Cu un continut scazut de grasimi saturate si cu colesterol si sodiu redus, nautul contine cantitati mari de folat, mangan, fosfor, fier magneziu..etc. Este o combinatie perfecta si o contributie valoroasa pentru sanatatea noastra. De aceea mi-am propus sa va recomand o reteta cu dovleac si naut, care sper sa va placa...!

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Tocanita de miel cu dovleac si cartofi

Ingrediente

  • 700 g carne miel cu os
  • 4 cepe mijlocii
  • 5-6 catei usturoi
  • 1 morcov mare
  • 2 cartofi mijlocii
  • 2-3 rosii nu prea coapte
  • 2 linguri pasta rosii
  • 5oo g dovleac
  • 2-3 foi de dafin
  • 4-5 boabe cardamom
  • 1 cutie de naut(400g) sau 200 g naut fiert
  • o lingura coriandru macinat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intai ne ocupam de carne. O spalam in mai multe ape si o taiem bucati apoi o lasam sa se scurga de apa. Intre timp taiem o ceapa marunt, o calim putin, apoi adaugam carnea. Se lasa la fiert 5-7 minute, dupa care adaugam 2,5-3 l de apa, sare, piper, foile de dafin si boabele de cardamom. Eu de obicei carnea o fierb in oala sub presiune pentru ca salvez din timp, mielul fiind mic, fierbe in maxim 10 minute. In timp ce fierbe carnea, taiem ceapa marunt, morcovul rondele, cartofii cuburi mai mari si dovleacul il curatam de coaja si il taiem in bucati mai mari ca prin fierbere se inmoaie.

Intr-o cratita, calim ceapa si usturoiul in 30-40 ml ulei de masline, peste care adaugam pasta de rosii, rosiile taiate, apoi cartofii, morcovul si la sfarsit dovleacul. Lasam sa fiarba inabusit timp de 10 minute, apoi adaugam sucul de rosii. Dupa 5-7 minute, adaugam si nautul fiert stors de zeama, apoi carnea fiarta si zeama de carne strecurata. Potrivim de sare, piper si sa nu uitam coriandrul. Vom lasa sa mai fiarba la foc mic, timp de 10-15 minute pana cand toate legumele sunt fragede.

Coriandrul ii va da un gust deosebit tocanitei.

Dupa cum se spune: "Coriandrul sau mirodenia-mana: face ca miresmele cerului sa se coboare în bucatarie si ne daruieste linistea îngerilor".

Dupa 15 minute tocanita este gata, se poate servi fie cu garnitura de orez sau cu mamaliguta calda.

Noi am servit-o cu garnitura de orez si cu muraturi asortate si desigur ca nu a lipsit ardeiul iute!

Tocanita a iesit foarte gustoasa si a fost apreciata, merita sa incercati!

Pofta buna!

Specific: Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
2
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
3
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
4
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Bucataras.RO

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este primul meu desert pregatit...

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola