Mancaruri cu carne

Reteta Vinete umplute cu ciuperci si ficat prajit

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
culinareala postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se taie vinetele pe lungime. Se presara cu sare, apoi se lasa circa o ora pe hartie pergament, sa se scurga.
Dupa aceea, se dau prin faina, se prajes

ingrediente

   3 vinete potrivit de mari
   250 g ciuperci
   250 g ficat prajit
   3 linguri de faina
   2 catei de usturoi
   1 ceapa mare
   1 felie de paine
   1 legatura de patrunjel verde
   bulion
   ulei
   lapte

mod de preparare

Se taie vinetele pe lungime. Se presara cu sare, apoi se lasa circa o ora pe hartie pergament, sa se scurga.

Dupa aceea, se dau prin faina, se prajesc in ulei incins si se lasa din nou sa se scurga de grasime pe o alta hartie pergament.

Vinetele se scobesc apoi cu o lingura, iar miezul se aseaza intr-un vas termorezistent, uns cu ulei, si se introduce la cuptor.

Se umplu vinetele cu o compozitie preparata din ciupercile calite, amestecate cu miezul vinetelor, un catel de usturoi pisat, ficatul taiat marunt, ceapa tocata si calita, patrunjelul tocat de asemenea marunt si o felie de miez de paine, inmuiata in lapte si stoarsa bine.

Se toarna deasupra bulion si se lasa vasul la cuptor timp de 15 minute.
Pofta buna!



Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte
Incearca si Pilaf de gaina
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu ciuperci si ficat prajit" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.