Mancaruri cu carne

Reteta Vita cu hribi, crumble de alune si sos de Porto

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 25m 
HoriaSimon postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Sarmalute in Foi de Vita (Reteta Video)"
 
Vita cu hribi, crumble de alune si sos de Porto este o reteta de mancare absolut delicioasa. O friptura de vita delicioasa servita intr-un mod perfect pentru o masa de sarbatoare.

ingrediente

   muschi de vita 200 gr
   hribi 200 gr
   hribi uscati 5 gr
   alune 20 gr
   crutoane de paine 50 gr
   fistic 20 gr
   rucola 10 gr
   vin Porto 150 ml
   unt 30 gr
   foi de dafin 2 buc
   sare de mare
   piper boabe
   zahar 30 gr
   usturoi 1 catel

mod de preparare

Muschiul de vita se fasoneaza, se portioneaza si se asezoneaza. Hribele se curata, apoi se pun la fiert in apa cu sare, piper boabe, foi de dafin si usturoi. Crutoanele, ciupercile uscate si alunele se proceseaza intr-un blender pana rezulta un pesmet aromat caruia i se poate adauga sare si piper. Fisticul se proceseaza de asemenea pana devine praf. Zaharul se topeste intr-o tigaie, apoi se stinge cu vinul de Porto si se gateste pana se reduce lichidul la jumatate, la urma se adauga untul.




Reteta propusa de Chef Horia Simon


Intr-o farfurie se pune pesmetul aromat, apoi cu grija se asaza ciupercile si muschiul de vita. Totul se decoreaza cu frunze de rucola si praf de fistic. La urma se adauga sosul de Porto.

Incearca si Pui cu prune uscate
Daca ti-a placut reteta noastra "Vita cu hribi, crumble de alune si sos de Porto" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite