Vitel cu sos de vin alb

Va vine sa credeti ca intr-un sfert de ceas puteti gati o gustare simandicoasa, buna de prezentat la prima vizita a socrilor ori intr-o zi de sarbato

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Vitel cu sos de vin alb

Ingrediente

  • carne de vitel
  • vin alb
  • o lingura de capere
  • unt
  • un galbenus
  • sare piper
  • paine

Mod de preparare

Va vine sa credeti ca intr-un sfert de ceas puteti gati o gustare simandicoasa, buna de prezentat la prima vizita a socrilor ori intr-o zi de sarbatoare in doi? E foarte simplu. Aveti nevoie de carne de vitel. Poate fi antricot, cu putin os, poate fi muschi alb ori muschiulet. Le-am insirat in ordinea numerelor de pe tricou, adica plecand de la ieftin spre scump. Orice ati alege, e important sa stiti niste lucruri: carnea trebuie sa fie rozalie, nu rosu-inchis, vorbim aici despre vitel, nu despre vita matura si maturata. Apoi, carnea trebuie sa stea la temperatura camerei cel putin un ceas (dar mai bine doua) inainte de a fi pusa pe foc, pentru aclimatizare si pentru reusita mesei. Cand o puneti la foc (fie ca o puneti pe grill, in tigaia grill ori intr-o tigaie groasa, din fonta), aveti grija sa fie unsa usor suprafata de contact dintre carne si tigaie ori grill. O tineti pe foc patru minute pe o parte si patru pe cealalta, daca nu-i prea groasa. Daca aveti o bucata mai groasa de doi centimetri (pana-n doi si jumatate), prelungiti durata la sase minute. Dupa ce s-a fript carnea pe ambele parti, o luati la o parte si o tineti pe o farfurie incalzita. in tigaia in care ati fript-o (daca o faceti pe grill, puneti o tigaie pe foc si cu asta, basta), turnati un gat zdravan de vin alb si puneti o lingura de capere. Lasati sa scada vinul la jumatate, puneti o nuca de unt in tigaie si asteptati sa se topeasca. Amestecati bine, luati tigaia de pe foc, lasati-o sa se racoreasca doua minute apoi puneti in ea un galbenus, putina sare si putin piper. Amestecati bine si razuiti in sos putina coaja de lamaie (doar partea galbena).


Mai amestecati putin si turnati doua-trei linguri de sos peste carnea asezata deja pe felii de paine HapiHap prajita, pe o farfurie intinsa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Bucataras.RO

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale

Invelis crocant, miez ciocolatos. Intr-un cuvant...delicioase!

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!