Bragioli - reteta malteza

Se fac rulourile: se amesteca bine condimentele si carnea de vita tocata si se face un amestec asemanator celui pentru sarmale. Apoi, se caleste ceapa

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Bragioli - reteta malteza

Ingrediente

  • Pt rulouri:
  • carne de vita feliata foarte subtire
  • carne tocata de vita- cca o lingura pt fiecare rulou
  • condimente si mirodenii dupa preferinta (aici se folosesc foarte multe si mancarea e foarte aromata)
  • usturoi pisat
  • oua fierte- un sfert pt fiecare rulou
  • Pt. sos:
  • o ceapa mare rosie taiata pestisor
  • ardei gras colorat
  • rosii cubulete
  • ciuperci
  • mirodenii si verdeata
  • mazare
  • morcov
  • vin rosu

Mod de preparare

Se fac rulourile: se amesteca bine condimentele si carnea de vita tocata si se face un amestec asemanator celui pentru sarmale.

Apoi, se caleste ceapa, ardeii si ciupercile apoi se aseaza peste rulourile cu partea unde se termina carnea in jos si se lasa ca se caleasca bine, apoi se intorc cu grija.

Dupa ce scade apa lasata de carne se stropeste tot cu vin rosu si se lasa sa se evapore apoi se condimenteaza si se stinge cu supa de carne de vita sau apa+cub vita.

De aici se poate continua gatitul pe aragaz sau se pot pune peste cartofi taiati mari si da tot la cuptor.

Cand scade apa se adauga rosiile taiate cuburi mici, morcov taiat mic, mazare si se continua gatitul.

Eu le-am servit cu cartofi pai.

Reteta propusa de Icey
Garnitura e dupa preferinte: cartofi la cuptor, spaghetti, cartofi piure, legume etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de burta de vita
3
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Foi napolitana cu blat de nuga
4
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Zarzarasi cu miere
5
Gogosi

Zarzarasi cu miere

Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...

Zarzarasi cu miere
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!