Se caleste o ceapa mijlocie taiata marunt in doa linguri ulei doar pana devine transparent.se adauga 4-5 cartofi taiati rondele, boia, cateva picatur
Se caleste o ceapa mijlocie taiata marunt in doa linguri ulei doar pana devine transparent.se adauga 4-5 cartofi taiati rondele, boia, cateva picaturi ulei chili, sare. Se amesteca 2-3 minute. Se adauga 1 l. apa si se fierbe 20 de minute. In timp ce fierbe, se bate intr-un castronas 1 ou, 1/3 pahar apa, un pic de sare si se amesteca bine de tot cu 5-6 linguri faina.
La cartofii care fierb se adauga cu lingurita galuste mici (atentie ca cresc) se mai fierbe 10-12 minute, se repara gustul si pofta buna. Lingurita se umezeste tot timpul in zeama, sa nu se lipeasca.
Se serveste calda, cu muraturi asortate. Alte retete recoamandate:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii