Mancaruri cu cartofi

Reteta Cartofi cu jumari

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Ungem o tava mijlocie cu ulei si presaram cu pesmet. Curatam cartofii de coaja, ii taiem in rondele subtiri, saram putin, si ii asezam in tava. Jumar

ingrediente

   1 kg de cartofi fierti in coaja
   200 g jumari
   2 dl chefir
   2 oua
   1 ceapa mare rosie
   1 lingura de mustar
   1 lingura Vegeta
   2 catei de usturoi
   1 varf de cutit de floare de nucsoara macinata
   1 varf de cutit de piper negru spart
   putina sare
   in tava 1 lingura deulei si 2 linguri de pesmet
   la servire 1 buchetel snidling (sau poate lipsi)

mod de preparare

Ungem o tava mijlocie cu ulei si presaram cu pesmet. Curatam cartofii de coaja, ii taiem in rondele subtiri, saram putin, si ii asezam in tava. Jumarile se taie foarte marunt sau se dau prin masina de tocat si se presara peste cartofi. Batem ouale spuma, adaugam mustarul si chefirul, apoi usturoiul pisat, Vegeta, piperul zdrobit si nucsoara. Taiem ceapa foarte marunt si o punem in sosul cu care stropim deasupra cartofilor. Punem in cuptorul incins, preincalzit, apoi prajim la foc mediu pana se prajeste si se face o crusta aurie.
Alte retete recomandate
Incearca si Cartofi cu crusta de mustar
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu jumari" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu cartofi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.