Mancaruri cu cartofi

Reteta Cartofi cu maioneza la tava

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Cartofii se fierb in coaja, se curata, se taie in rondele subtiri, si rondelele in cuburi. Se prepara o vinegreta placuta din otet, zahar si putina sa

ingrediente

   500 g cartofi
   200 ml chefir
   100 ml maioneza
   100 ml lapte
   O ceapa mica
   50 ml vin alb
   2 linguri gelatina pudra
   Sare si piper macinat
   dupa gust
   2 linguri de otet
   O legatura de frunze de ceapa de taiat(snidli)
   1 lingura zahar

mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja, se curata, se taie in rondele subtiri, si rondelele in cuburi. Se prepara o vinegreta placuta din otet, zahar si putina sare. Cartofii se pun in vinegreta si se lasa o jumatate de ora sa se intrepatrunda gusturile. Intre timp se prepara sosul.


Maioneza se amesteca cu chefir, vin, ceapa verde taiata marunt, sare, se condimenteaza cu piper. Ceapa se taie in cuburi mici, se sareaza si se lasa sa se inmoaie 15 minute. Gelatina se pune intr-o cratita mica si dupa o scurta inmuiere pe flacara mica, amestecand-o continuu, se topeste. Sosul se trece intr-o salatiera adanca, se apun si cartofii scursi, ceapa (nu se stoarca) si la urma, gelatina. O tava dreptunghiulara ingusta se tapeteaza cu folie de aluminiu asa incat sa treaca de margini, se desarta cartofii cu maioneza pe folia de aluminu, se acopera si suprafata, se pune la frigider sa se intareasca. La servire, se rastoarna pe o scandura de bucatarie si se taie felii.
Alte retete recomandate





Tocanita de pui


Dovlecei umpluti


Ciorba radauteana
Incearca si Cartofi gatiti in stil mediteranean
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu maioneza la tava" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu cartofi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.