Mancaruri cu cartofi

Reteta Cartofi frantuzesti

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
Alexandru postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se spala bine cartofii si se usuca intr-un stergar. Se curata cartofii si se taie felii subtiri (care nu se mai spala). Se amesteca laptele cu smintin

ingrediente

   2 kg cartofi cruzi
   100 g unt
   200 g schweitzer ras
   1 catel de usturoi
   5 l lapte
   200 g smintina
   2 oua (facultativ)
   sare
   piper
   nucsoara

mod de preparare

Se spala bine cartofii si se usuca intr-un stergar. Se curata cartofii si se taie felii subtiri (care nu se mai spala). Se amesteca laptele cu smintina, se incalzeste (nu se fierbe!) Intr-un castron se amesteca feliile de cartofi cu schweitzer-ul ras, laptele si smintina calde, (ouale batute) si sare, piper, putina nucsoara rasa. Se freaca bine un vas de Ena cu catelul de usturoi, apoi cu unt. Se varsa compozitia in vas, se presara cu bucati de unt, apoi cu schweitzer ras. Se da la cuptor fierbinte, apoi se scade temperatura si se coace 40-50 min. (se incearca cu furculita). Daca se rumeneste prematur, se acopera cu foaie de aluminiu.
Incearca si Cartofi cu dovlecei la cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu cartofi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.