Azi o sa iti arat cum sa pregatesti o reteta delicoasa de cartofi frantuzesti la cuptor cu cascaval Sofia de la Delaco.
Azi o sa iti arat cum sa pregatesti o reteta delicoasa de cartofi frantuzesti la cuptor cu cascaval Sofia de la Delaco.
Incepi prin a pregati cartofii, pe care ii tai in rondele de aproximativ 1 cm grosime si ii asezonezi cu sare si piper. Intr-un vas mai mare, asezi apoi in straturi cartofii si cascavalul ras.
Separat intr-un bol amesteci smantana, cu laptele si cele doua oua. Mai apoi torni aceasta compozitie peste straturile de cartofi si cascaval Sofia, presari cascavalul ramas si pui la cuptor (180 grade) pentru 40-50 de min.
Pentru o crusta crocanta si gustoasa, indeparteaza capacul si mai lasa la cuptor inca 10 minute, pana ce cascavalul se rumeneste.
Suna minunata pentru o cina cu cei dragi, nu-i asa?
Pofta buna!
Cartofii frantuzesti gratinati se servesc calzi.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceste minitarte vi le recomand,au un gust deosebit
Tartelete cu branza si cimbru verdeIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii