Mancaruri cu cartofi

Reteta Chiftele din cartofi cu mazare soté

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Chiftelele din cartofi cu mazare soté sunt mancaruri de cartofi delicioase ce pot fi servite ca si aperitive. Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare.

ingrediente

Pentru 5 portii:
   mazare verde proaspata/conserva - 550 g/350 g
   cartofi - 1
   5 kg
   oua - 2 bucati
   faina - 125 g
   ulei - 100 ml
   unt - 50 g
   zahar - 15 g
   sare dupa gust

mod de preparare

Chiftelele din cartofi cu mazare soté sunt mancaruri de cartofi delicioase ce pot fi servite ca si aperitive. Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se curata si se dau prin masina de tocat. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Mazarea proaspata se curata, se spala, se fierbe si se scurge de lichid. (Mazarea conservata se scurge de lichid si se spala sub jet de apa rece). Cartofii se framanta cu 100 g faina si cu ouale si se portioneaza in bucati egale. Se modeleaza cu faina sub forma de chiftele si se prajesc in ulei. Mazarea se soteaza in unt; se adauga sare si zahar.




Chiftelele din cartofi cu mazare soté se servesc calzi.


Incearca si CARTOFI FORESTIER
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din cartofi cu mazare soté" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu cartofi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.