Mancaruri cu cartofi

VIDEOReteta Frittata cu cartofi

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 35m 
morcovel_18360 postat de
Postat pe: 11-02-2016
Adaugă în cartea de bucate
Astazi iti voi arata un preparat foarte similar cu omleta, doar ca mult mai gustos si mai bogat in ingrediente: Frittata cu cartofi. Acest preparat va face din mic dejunurile tale ceva special, si-ti va deschide totodata orizontul atunci cand vine vorba de experimentat preparate noi.

ingrediente

8 portii

   3 cartofi fierti si taiati cuburi
   6 oua
   1 legatura de patrunjel
   1 legatura de ceapa verde tocata marunt
   carnea dintr-un carnat proaspat
   150 g de cascaval ras
   150 ml de smantana cat mai grasa
   1 lingura de ulei
   1 lingurita rasa de boia dulce
   sare si piper dupa gust
Incinge bine o tigaie, pune carnea din carnat in aceasta si incepe s-o calesti; nu e nevoie de ulei intrucat aceasta-i suficient de grasa. Adauga ceapa verde peste carne si caleste-le impreuna.

Scurge uleiul in exces daca e cazul si pune-i peste cartofi, in bol. Toaca patrunjelul marunt si presara pe deasupra. Pune si cascavalul. Bate ouale cu ajutorul unui mixer sau un tel. Adauga peste acestea smantana, sarea, piperul si boia dulce si continua sa bati inca un minut.

 

Pune aceasta compozitie peste cea initiala si amesteca totul cu ajutorul unei spatule. Folosind putin ulei, unge o forma rotunda cu fund detasabil si pune compozitia inauntru. Niveleaz-o bine si introdu-o in cuptorul incins in prealabil la 170 de grade pentru cca 35-45 de minute, pana este inchegat si rumenit frumos.


Las-o putin sa se raceasca, scoate-o din forma si savureaz-o cu placere !


Nu-i asa c-arata bine? Si crede-ma ca pe cuvant cand iti spun ca poti folosi si alte ingrediente ca: bacon, mazare, cartofi dulci, ardei gras, alte tipuri de branza sau busuioc, coriandru si marar, optiunile sunt nenumarate. 

" />

mod de preparare

Incinge bine o tigaie, pune carnea din carnat in aceasta si incepe s-o calesti; nu e nevoie de ulei intrucat aceasta-i suficient de grasa. Adauga ceapa verde peste carne si caleste-le impreuna.

Scurge uleiul in exces daca e cazul si pune-i peste cartofi, in bol. Toaca patrunjelul marunt si presara pe deasupra. Pune si cascavalul. Bate ouale cu ajutorul unui mixer sau un tel. Adauga peste acestea smantana, sarea, piperul si boia dulce si continua sa bati inca un minut.

 

Pune aceasta compozitie peste cea initiala si amesteca totul cu ajutorul unei spatule. Folosind putin ulei, unge o forma rotunda cu fund detasabil si pune compozitia inauntru. Niveleaz-o bine si introdu-o in cuptorul incins in prealabil la 170 de grade pentru cca 35-45 de minute, pana este inchegat si rumenit frumos.


Las-o putin sa se raceasca, scoate-o din forma si savureaz-o cu placere !


Nu-i asa c-arata bine? Si crede-ma ca pe cuvant cand iti spun ca poti folosi si alte ingrediente ca: bacon, mazare, cartofi dulci, ardei gras, alte tipuri de branza sau busuioc, coriandru si marar, optiunile sunt nenumarate. 

Incearca si Cartofi gratinati cu sos alb
Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu cartofi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.