Mici deliciosi

Pentru ca micii sa iasa foarte buni cantitatea minima de carne prelucrata trebuie sa fie 7 kg. Toate ingredientele sunt pentru aceasta canitate. 7 k

Timp pregatire
24 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • carne de vita
  • seu de vita sau oaie
  • condimente
  • oase de vite

Mod de preparare

Pentru ca micii sa iasa foarte buni cantitatea minima de carne prelucrata trebuie sa fie 7 kg. Toate ingredientele sunt pentru aceasta canitate.

7 kg carne de vita de preferat ceafa. Se poate folosi si muschi sau pulpa de vita, dar cel putin jumatate trebuie sa fie ceafa. Se poate pune jumatate ceafa de vita si jumatate, in parti egale pulpa de porc degresata si pulpa de batal. In situatia cand compozitia este slaba se pune seu de oaie sau de vita, circa 50-200 g de fiecare kg de muschi sau pulpa, dar fara a fi prea grasa.

Aceasta carne se trece de doua ori primn masina de tocat cu sita mijlocie.

De obicei se foloseste supa de oase cu maduva de vita circa 3-4 kg puse in 6-7 litri de apa si puse la fiert, la foc potrivit pana scade la jumatate. Pentru ca nu intotdeauna avem timp sa facem supa si fiindca bicarnonatul da un gust aparte eu folosesc 3 l de apa minerala, la recipiente din sticla. Folosesc 1.5 litri in care pun mirodeniile, 75 g piper negru pudra, 100 g cimbru pudra, 25-30 g enibahar pudra, 10 g coriandru pudra, 5 g tarhon proaspat tocat marunt, 10 g chimen pudra, intr-un vas ermetic si il pun sa se incalzeasca la 22-25 grade. Framant carnea, circa o ora, la care adaug din timp in timp cate putin apa cu mirodeniile pana se absoarbe toata apa . O strng bine intr-un vas in asa fel incat sa aibe cat mai putin contactul cu aerul. Eventual pun folie de aluminiu si o presez usor si o dau la rece la frigider la 4-7 grade plus 24 de ore.

Pisez foarte bine usturoiul cu putina sare, 200-300 g, dupa gust si il frec cu putin ulei cat sa lege. Il sting cu 100 ml apa si il las circa o ora dupa care il strecor si pun zeama peste carnea adusa la temperatura camerii (scoasa de la frigider cu 2-3 ore inainte). Framant carnea circa o jumatate de ora (daca ai mixer puternic poti face treaba asta in 10 min). Se potriveste din sare, apoi se adauga cate putin restul de apa minerala (adusa si ea la 22-25 grade C), pana se incorporeaza toata fara ca din carne sa iasa apa. Se fac micii trecandu-se prin palnie mare de carnati d porc, se unge o tava cu ulei si se seaza fara sa se atinga intre ei si se ung cu o pensula imuiata in ulei. Ii dau la rece cel putin 12 ore acoperiti cu folie de aluminiu sau folie de plastic contractabila ca sa nu intre aerul. Inainte de a fi pusi pe gratar se scot micii de la frigider, se aduc la temperatura ambianta, fara a se desprinde folia decat inainte de a fi pusi la gratar bine incins cu jar iute din mangal. Aveti griza sa se intoarca de 3-4 ori, ca sa faca o crusta care sa tina mustul in interior, ceea ce-i da gustul specific. Pentru aceasta in timp ce se frig se ung cu o pensula imuiata in ulei in care s-a pus putina maioneza de usturoi si condiment barbeque pentru mici. ATENTIE! nu pun condiment de mici in compozitie. Daca se aprinde foc cu flacara se va stinge numai cu sifon sau apa minerala, incercand sa nu se atinga micii.


Fripti la gradar cu jar foarte incins.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Macrou cu sos de rosii la cuptor
3
Mancaruri cu peste

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Pentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...

Macrou cu sos de rosii la cuptor
Tort Diplomat de post
4
Torturi

Tort Diplomat de post

Tortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...

Tort Diplomat de post
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit
Bucataras.RO

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Dragii mei, cand ne apucam de cozonaci, ne inarmam cu rabdare multa. Si putere. Eu  am avut rabdare dar puterea am...

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga