Musaca de cartofi cu piept de pui

Pentru preparare am procedat in felul urmator. Am tocat la robot ceapa, morcovii si pieptul de pui (pentru cine nu are robot, se pot da carnea si morc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Musaca de cartofi cu piept de pui

Ingrediente

  • Pentru umplutura de carne am folosit: 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • un piept mare de pui
  • 3 linguri de sos de rosii cu busuioc (Barrila)
  • 2 albusuri ou
  • o legatura mica de patrunjel proaspat
  • miezul de la o felie de paine inmuiat si stors bine
  • sare
  • piper
  • putin ulei pentru prajit
  • Pentru sosul bechamel am folosit: 30 g unt
  • 350 ml lapte
  • 50 g faina
  • 2 galbenusuri de ou
  • sare
  • piper
  • Am mai folosit: 6 cartofi mari
  • unt pentru uns tava
  • 2 linguri de pesmet
  • 3 linguri de cascaval ras
  • frunze de patrunjel pentru decor

Mod de preparare

Pentru preparare am procedat in felul urmator.

Am tocat la robot ceapa, morcovii si pieptul de pui (pentru cine nu are robot, se pot da carnea si morcovii prin masina de tocat,dar ceapa e preferabil sa fie tocata la cutit, altfel lasa prea multa zeama) si le-am calit impreuna pana cand carnea de pui a fost aproape gata.

Le-am lasat sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, am adaugat albusurile, painea, sosul de rosii, sarea, piperul si verdeata tocata si am amestecat bine.

Cat timp s-a racit amestecul de carne, am curatat cartofii si i-am taiat felii, pe care le-am prajit pe rand,in ulei incins. I-am scos si i-am pus la scurs pe hartie absorbanta.

m trecut la pregatirea sosului Bechamel. Am topit untul la foc mic, am adaugat toata faina si am amestecat bine cu lingura de lemn.

Am adaugat cate putin lapte caldut, amestecand continuu, pana la omogenizare. Am adaugat apoi sare, piper, o lingurita de praf de parmezan si galbenusurile de ou.

Am trecut la ansamblare. Am uns cu unt o tava de cozonac, si am presarat pesmet pe fundul ei.

Am asezat apoi un strat de cartofi, un strat de carne, apoi din nou un strat de cartofi.

Am turnat deasupra sosul, am presarat cascaval ras si am decorat cu frunze de patrunjel.

Am pus-o in cuptor la 200 grade pana cand s-a rumenit bine. Nu necesita un timp de coacere foarte mare, deorece toate componentele sunt in mare parte preparate.
Pofta buna!

Reteta Musaca de cartofi cu piept de pui a fost propusa de Narnia pe forum culinar.ro

Alte retete de musaca: Musaca de cartofi si dovlecei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Dulceata de ardei iute si ardei capia
Bucataras.RO

Dulceata de ardei iute si ardei capia

Anul asta mi-am zis sa combin iuteala cu capiala.....:))))))) si musai muzica cu Nicu Alifantis....si era sa uit ''Ziua in...

Dulceata de ardei iute si ardei capia
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola