Mancaruri cu cartofi

Reteta Orez exotic

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
Cristina30 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Orezul se spala si se fierbe, apa de fiebere se arunca, dupa care se trece printr-un jet de apa rece. Separat, se caleste in unt sau ulei carnea de pu

ingrediente

   2 cani de orez cu bobul lung
   care nu se lipeste la fiert
   300 gr piept de pui sau pulpe dezosate fara piele
   1 lingura de unt sau 3 linguri ulei de porumb
   100 gr stafide
   50 gr fulgi de migdale
   50 gr ananas taiat marunt
   10 linguri suc de rosii sau 1 lingura de bulion diluat in 200 ml apa
   sare
   piper
   cimbru si menta (dupa gust)

mod de preparare

Orezul se spala si se fierbe, apa de fiebere se arunca, dupa care se trece printr-un jet de apa rece. Separat, se caleste in unt sau ulei carnea de pui, taiata bucati mici, dar fara a se rumeni. Cand este patrunsa, se adauga sucul de rosii sau bulionul diluat, stafidele si ananasul. Se lasa cateva clocote, apoi se adauga fulgii de migdale. Se toarna sosul peste orez si se mai lasa 5 minute la foc mic, amestecandu-se cu grija. La final, se presara condimentele si se amesteca.


Aroma poate fi diferita, in functie de grasimea folosita si de preferinte.
Arata foarte bine pe platouri individuale, decorat cu frunze de menta proaspata si felii de lamaie.
Incearca si Kievskaia
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez exotic" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu cartofi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.