Mancaruri cu cartofi

Reteta SARMALE CU SOIA PENTRU VEGETARIENI

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h:40m 
Kalitara postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Se pune la fiert texturatul de soia granule impreuna cu 2 linguri de condimente. Se fierbe 15 minute apoi se scoate, se arunca apa in care a fiert

ingrediente

1. COPOZITIA:
   1 CEASCA OREZ ALB 1 PUNGA TEXTURAT SOIA GRANULE
   4 CEPE ALBE
   2 OUA CRUDE
   1 LINGURA CIMBRU USCAT
   1 LINGURA MARAR USCAT
   1 VARF DE CUTIT SARE
   1 LINGURITA PIPER MOZAIC MACINAT
   1 CANA MARE DE ULEI DE PALMIER
   2 LINGURI CONDIMENTE: OREGANO
   BUSUIOC
   GHIMBIR
   CORIANDRU
   PIPER ROSU
   PIPER ALB
   CIUPERCI USCATE
   2. 1 SAU 2 VERZE POTRIVITE
   ACRITE IN SARAMURA
   1/2 L ZEAMA DE VARZA
   200 GRAME ULEI DE PALMIER
   1 BORCAN DE PASTA DE TOMATE

mod de preparare

1. Se pune la fiert texturatul de soia granule impreuna cu 2 linguri de condimente. Se fierbe 15 minute apoi se scoate, se arunca apa in care a fiert si se lasa la scurs pana ce ajunge la temperatura camerei.


Se alege orezul, se pune sub jet de apa puternic si se spala, dandu-l prin mai multe ape pana cand ramane curat. Se pune la fiert orezul in 1/2 l de apa si se da in 2 clocote, se ia de pe foc, apa in care a fiert se arunca si orezul se lasa la scurs.


Se incinge bine uleiul de palmier (atentie, acesta la temperaturi joase capata consistenta untului, asadar trebuie pus din timp la o temperatura care sa ii permita sa ramana in stare lichida), se curata, se spala si se toaca fin cepele si se inabuse in uleiul incins, se adauga orezul scurs bine si se amesteca tot timpul pentru a nu se lipi de vasul in care se prajesc. Cand orezul a capatat un aspect lucios si ceapa un aspect sticlos se iau de pe foc.


In aceasta compozitie se adauga texturatul de soia granule, sarea, piperul mozaic, mararul si cimbrul si se amesteca bine pana ce devine omogen.


Se bat ouale spuma si se toarna in compozitie, se framanta compozitia pana ce ouale se integraza complet.


2. Se aleg fruzele de varza sa fie intregi, netede de marime medie (in functie de cat de mari sau mici vrem sa fie sarmalele).


Se tapeteaza oala in care urmeaza sa fie asezate sarmalele cu frunzele cele mai mari si mai deteriorate, se toaca fideluta cateva frunze si se pun peste frunzele cu care am tapetat.


Se impaturesc sarmalele si se aseaza in oala astfel: un rand sarmalute, un rand varza tocata fideluta putin bulion amestecat cu zema de varza. Procedam astfel pana cand terminan compozitia si am impachetat si aranjat in oala toate sarmalele.


Deasupra acoperim cu varza tocata fideluta si frunze de varza intregi, turnam restul de zeama de varza si bulion si adaugam apa. (Lichidul in care se pun sarmalele la fiert sa nu le acopere.)


Se adauga 200 de grame de ulei de palmier si se pune oala pe foc potrivit, avand grija sa avem la indemana o plita pe care sa o asezam pe flacara, pentru a evita arderea sarmalelor.


Se fierb circa 1 ora.


Nu se pun in cuptor!
Se pot servi fie reci, sau la temperatura camerei, fie calde sau firbinti, cu mamaliga sau paine, iaurt sau smantana.
Incearca si Cartofi gratinati
Daca ti-a placut reteta noastra "SARMALE CU SOIA PENTRU VEGETARIENI" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu cartofi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.