Ciuperci umplute cu carne si oua de prepelita in cuib de cascaval

Pentru retete dietetice! Un preparat delicios si foarte sanatos!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Ciuperci umplute cu carne si oua de prepelita in cuib de cascaval

Ingrediente

  • 8-10 ciuperci cu palarie mare Champignon
  • 200 g carne tocata (dupa preferinta, eu am pus carne de curcan)
  • 100 g amestec de legume
  • 1 ceapa potrivit de mare
  • 1 legatura mare de patrunjel verde
  • 1 bucata de ccca 100 g ciolan afumat
  • 1 lingura legume deshidratate
  • 1 lingura amestec de condimente uscat(cimbru,dafin,piper,oregano)
  • sare
  • 100 g cascaval
  • 8-10 oua de prepelita
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se indeparteaza cu grija piciorusele la ciuperci, apoi le curatatam de pielita si le asezam cu scobitura in sus, in tava in care am pus hartie pentru copt. Se sareaza si se stropesc cu un pic de ulei de masline fiecare scobitura a ciupercilor, apoi se dau 15-20 minute la cuptor. Intre timp, pregatim umplutura, calind in ulei de masline, ceapa tocata fin, impreuna cu ciolanul afumat taiat marunt si cu amestecul de legume. Cand se inmoaie bine totul, adaugam carnea tocata, sarea, amestecul de condimente si lingura de legume deshidratate, lasam sa fiarba in voie, pana ce scade sucul lasat si incepe sa se rumeneasca totul frumos. Oprim focul si adaugam verdeata tocata fin.


Scoatem tava de ciuperci din cuptor si vom observa ca ciupercile usor coapte sunt pline de un suc (este un pic toxic), pe care il indepartam cu un servetel absorbant.


In fiecare scobitura, se pune cate o lingura de umplutura de carne, apoi se face un cuib deasupra din cascaval ras, in care spargem cate un ou de prepelita. Se da tava din nou la cuptor, pentru cca 20-25 minute. Se servesc si calde, dar si reci sunt la fel de delicioase.


Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Tarta cu branza, spanac si leurda
Bucataras.RO

Tarta cu branza, spanac si leurda

Am primit o tava frumoasa de la Merisor si astfel am pregatit o tarta gustoasa si de sezon!

Tarta cu branza, spanac si leurda
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!