Ficat de porc cu ciuperci si sos de mere servit cu garnitura de orez si stafide in cosulete de gogosari la otet

Ficatul de porc cu ciuperci si sos de mere servit cu garnitura de orez si stafide in cosulete de gogosari la otet este o mancare cu carne delicioasa si complexa.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Ficat de porc cu ciuperci si sos de mere servit cu garnitura de orez si stafide in cosulete de gogosari la otet

Ingrediente

  • -1 kg de ficat de porc
  • 3 bucati ceapa mare
  • 300 grame ciuperci de cultura
  • ulei
  • 6 mere mari
  • piper mozaicat
  • o cana de vin alb sau roze
  • Garnitura de orez cu stafide
  • -o canita de cafea plina cu orez
  • o ceapa mare
  • ulei
  • piper mozaicat
  • 100 grame stafide

Mod de preparare

Ficatul de porc cu ciuperci si sos de mere

Ficatul se taie in suvite subtiri de circa 2 cm, ciupercile feliute, ceapa cubulete mici,merele se curata si se taie cuburi mai mari.Ficatul bine condimentat cu piper, dar fara sare, se pune la prajit usor in ulei incins.Cand s-a rumenit putin se scoate intr-n vas si se lasa acoperit.Nu se insista cu prajitul intrucat se amareste daca e prea mult fiert.In uleiul unde am prajit ficatul punem ciupercile feliute si ceapa cu putina sare.Acoperim si fierbem la foc potrivit.Cand s-au inmuiat se adauga cuburile de mere.Dupa ce s-au patruns si merele adaugam bucatile de ficat si cana de vin. Se lasa la fiert inabusit.Se invarte energic astfel incat merele sa se pasesze si in felul acesta sa se lege sosul.Se mai fierbe maximum 10 minute impreuna.Se poate servi asa adaugand putina smantana dulce alaturi sau facem o garnitura de orez cu stafide

Garnitura de orez cu stafide

Ceapa taiata marunt se pune la topit in ulei cu putina apa, sare si piper din belsug.Orezul trebuie sa fie picant. Cand ceapa s-a inmuiat se dauga orezul spalat si se unduieste putin.Se stinge cu apa si se lasa la fiert.Cand este aproape inmuiat se dauga si stafidele.Se lasa la fiert,pana orezul s-a umflat complet si a absorbit toata apa.
Asezam orezul in gaoacea de gogosari la otet si il servim alaturi de mancarica de ficat cu ciuperci si sos de mere.


Ficatul de porc cu ciuperci si sos de mere servit cu garnitura de orez si stafide in cosulete de gogosari la otet se serveste la temeperatura camerii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Salata Suba cu sfecla rosie si sprot afumat
Bucataras.RO

Salata Suba cu sfecla rosie si sprot afumat

Salata cu sfecla rosie ce a devenit preferata noastra.

Salata Suba cu sfecla rosie si sprot afumat
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola