Mancaruri cu ciuperci

Reteta Ficat de porc cu ciuperci si sos de mere servit cu garnitura de orez si stafide in cosulete de gogosari la otet

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:20m 
Didina Sava postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Ficat cu Bacon, Ceapa si Salvie (Reteta Video)"
 
Ficatul de porc cu ciuperci si sos de mere servit cu garnitura de orez si stafide in cosulete de gogosari la otet este o mancare cu carne delicioasa si complexa.

ingrediente

   1 kg de ficat de porc
   3 bucati ceapa mare
   300 grame ciuperci de cultura
   ulei
   6 mere mari
   piper mozaicat
   o cana de vin alb sau roze
   Garnitura de orez cu stafide
   o canita de cafea plina cu orez
   o ceapa mare
   ulei
   piper mozaicat
   100 grame stafide

mod de preparare

Ficatul de porc cu ciuperci si sos de mere




Ficatul se taie in suvite subtiri de circa 2 cm, ciupercile feliute, ceapa cubulete mici,merele se curata si se taie cuburi mai mari.Ficatul bine condimentat cu piper, dar fara sare, se pune la prajit usor in ulei incins.Cand s-a rumenit putin se scoate intr-n vas si se lasa acoperit.Nu se insista cu prajitul intrucat se amareste daca e prea mult fiert.In uleiul unde am prajit ficatul punem ciupercile feliute si ceapa cu putina sare.Acoperim si fierbem la foc potrivit.Cand s-au inmuiat se adauga cuburile de mere.Dupa ce s-au patruns si merele adaugam bucatile de ficat si cana de vin. Se lasa la fiert inabusit.Se invarte energic astfel incat merele sa se pasesze si in felul acesta sa se lege sosul.Se mai fierbe maximum 10 minute impreuna.Se poate servi asa adaugand putina smantana dulce alaturi sau facem o garnitura de orez cu stafide




Garnitura de orez cu stafide




Ceapa taiata marunt se pune la topit in ulei cu putina apa, sare si piper din belsug.Orezul trebuie sa fie picant. Cand ceapa s-a inmuiat se dauga orezul spalat si se unduieste putin.Se stinge cu apa si se lasa la fiert.Cand este aproape inmuiat se dauga si stafidele.Se lasa la fiert,pana orezul s-a umflat complet si a absorbit toata apa.
Asezam orezul in gaoacea de gogosari la otet si il servim alaturi de mancarica de ficat cu ciuperci si sos de mere.


Ficatul de porc cu ciuperci si sos de mere servit cu garnitura de orez si stafide in cosulete de gogosari la otet se serveste la temeperatura camerii

Incearca si Budinca de carne cu sos de ciuperci
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de porc cu ciuperci si sos de mere servit cu garnitura de orez si stafide in cosulete de gogosari la otet" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu ciuperci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.