Ciupercile Mu-err se pun in 150-200 ml apa si 2 linguri se sos de soia si se fierb 5 minute la foc iute. Se opreste ochiu si se lasa asa la cald, pana
ingrediente
450 g piept de pui
2 cepe mici
2-3 catei de usturoi
15-20 g Mu-Err
600 g ciuperci maro
4-5 linguri ulei de arahide
1-2 liguri amidon
3 portii de basmati (portia
in functie de gust)
sos de soia 2+3 linguri
sambal oelek (fac.)
sare
mod de preparare
Ciupercile Mu-err se pun in 150-200 ml apa si 2 linguri se sos de soia si se fierb 5 minute la foc iute. Se opreste ochiu si se lasa asa la cald, pana avem nevoie de ele. Se incinge Wok-ul, apoi se toarna uleiul si se lasa la incins. Pieptul de pui, taiat felioare subtirele se pune in uleiul incins. Se amesteca rapid timp de 3-4 minute, se adauga ustroiul tocat fin si sare dupa care se scoate si se pastreaza la cald. In uleiul ramas se adauga ceapa taiata pestisori. (In cazul in care mai e nevoie, adaugati 1-2 linguri de ulei). Ceapa nu o caliti mai mult de 30 de secunde. Adaugam ciupercile, saram (cu atentie) si amestecam. Dupa 4-5 minute se aduga Mu-err cu tot cu zeama, urmat de pieptul de pui si 2-3 linguri de sos soia, degustam. Adaugam sare, daca e nevoie. Repet, economisiti sarea, sosul de soia fiind destul de picant si sarat. Presaram amidonul deasupra, amestecam si oprim focul. Amestecam. Se serveste cu orez basmati.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe