Mancaruri cu ciuperci

Reteta Tartă sau placintă foietată umplută cu paste

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
gatire reteta 40m 
Angel's Food postat de
Postat pe: 11-11-2018
Adaugă în cartea de bucate
Simplu, scurt si la obiect:o gustare delicioasa!!!

ingrediente

8 portii

Umplutura:
   250 gr.paste gnochi
   150 gr. boabe de porumb
   100 gr.ghebe fierte si scurse bine
   150 gr.felii de prosciutto
   1 brocolii mai mic
   6-8 oua de prepelita
   1 catel de usturoi
   1/2 ardei iute mic
   3 oua
   150 ml.smantana
   3 linguri faina
   sare si piper
   ulei de masline
Mai avem nevoie de :
   1 pachet foi de placinta
   1 ou pentru uns aluatul
   1 lingura de lapte
   ulei de masline pentru uns foile de placinta
   unt si putina faina pentru tapetat tava

mod de preparare

Umplutura:
1.Punem la foc o oala in care am pus apa si sare.In momentul in care fierbe, punem pastele.Le fierbem pentru 8 minute, dupa care le strecuram si le punem deoparte.
2.In alta oala punem la fiert apa cu sare, punem broccoli desfacut in buchetele si il lasam pana este patruns.Cand este fiert, il strecuram si il punem deoparte.
3.Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si feliile de prosciutto taiate in cubulete marunte.Cand sunt prajite, le scoatem si le punem pe un servet de hartie la scurs.
4.In uleiul ramas punem la calit usturoiul pisat, ardeiul iute tocat fin si ghebele taiate cuburi marunte.Lasam totul la calit sub capac pentru 8-10 minute, sau pana ciupercile sunt patrunse.
5.Adaugam in tigaie si buchetelele de broccoli, condimentam cu piper si sare dupa gust daca mai este cazul, dupa care tragem tigaia deoparte.
6.Intr-o craticioara punem la fiert ouale de prepelita.Le lasam 8 minute ca sa fie fierte tare, dupa care le scoatem, le punem sub apa rece si le decojim.
7.Intr-un castron mai mare punem faina, smantana si ouale.Le batem bine cu un tel, adaugam pastele fierte, broccoli, cubuletele de prosciutto, ghebele, porumbul, sare, piper (daca mai este cazul) si amestecam bine cu o lingura de lemn pana toata compozitia este omogenizata.O punem deoparte.

*Acum pregatim tarta:
1.Tapetam o tava rotunda cu unt, putina faina si incepem sa asezam pe rand foi de placinta.
2.Fiecare foaie asezata in tava o pensulam cu putin ulei de masline, apoi, asezam o alta foaie dar, colturile sa fie in directii opuse.
3.Cand am terminat de stratificat vreo 8 -10 foi de placinta, turnam amestecul de legume si paste inauntru.
4.Impachetam tarta adunand in mijloc colturile foilor de placinta care au ramas in afara tavii.
5.Ungem toata suprafata cu oul batut, cu putin lapte si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru 30-35 de minute, sau, pana tarta este rumena si patrunsa si in mijloc.Pentru a ne verifica, putem face testul scobitorii.
6.Scoatem tarta~placinta, o lasam sa se tempereze putin, apoi o rasturnam pe un gratar.
7.O intoarcem rapid cu fata in sus si o lasam sa se raceasca de tot, sau, daca doriti o puteti servi si asa calda.
Pofta mare va doresc!
Incearca si Ochiuri cu ciuperci
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă sau placintă foietată umplută cu paste" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu ciuperci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.