liliana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Creveti cu cartofi si busuioc"
 
Bun! Acum sa incepem cu inceputul si anume curatatul crevetilor. Prima data scapam de picioruse si asta indepartandu-le cu mana, se rup foarte usor
ap

ingrediente

   500 gr creveti (cam 16 bucati intra)
   o legatura de busuioc
   o lingurita de mustar
   unt
   cativa catei de usturoi
   cognac
   salata (de care aveti este ok)
   patrunjel
   cimbru proaspat
   ulei de masline
   sare
   piper
   jumatate de lamaie (sau mai mult
   depinde de gusturi)
   paine

mod de preparare

Bun! Acum sa incepem cu inceputul si anume curatatul crevetilor. Prima data scapam de picioruse si asta indepartandu-le cu mana, se rup foarte usor


apoi, cu o forfecuta se taie usor carcasa pe burta, dar fara a taia din carnita, introduce-ti varful foarfecei intre pielita si carne apoi taiati usor


apoi scoate-ti carnea din carapace incet, cu ajutorul degetului aratator, pe care il introduceti intre carcasa si carne.


Trageti carnita afara insa fara a o desparti de carapace, pana aproape de codita


apoi cu un cutit ascutit, crestati usor pe mijloc crevetele.


Apoi curatati-l pe interior de "resturi", puteti sa le lasati si acolo nu se intampla nimic, insa daca aveti pretentiosi la masa si vreti sa fiti mai "profesional" atunci curatati "mizeria".


Toata tactica de curatatre si pregatire a crevetilor, prezentata mai sus este pentru ca la sfarsit crevetii sa aiba o anumita forma de prezentare insa tot ce v-am descris mai sus se poate executa si in alte moduri. Un exemplu mai jos:


se taie pe jumatate cu tot cu carcasa


dupa care se desface pentru a se indeparta "mizeria"


si cu asta am incheiat capitolul creveti, cel putin pentru moment.


Sa trecem la lucruri mai serioase si anume dressingul pentru salata. Gramajoara de busuioc impreuna cu mustarul, usturoiul, sare, zahar, ulei de masline, otet balsamic si apa calduta se pun in recipientul mixerului (sau a robotului, ma rog).


Apoi totul se amesteca cu mixerul.


Asa am terminat si cu dressingul, acum se ia o jumatate de salata iceberg (dar puteti sa o inlocuiti cu oricare alta) si se taie oricum doriti voi numai sa va fie comod la mancat. Gata si cu salata, trecem la usturoi care se taie marunt.


Frunzele de patrunjel se curata de pe tulpinute si se toaca foarte marunt dupa care se toarna ulei putin intr-o tigaie si se incinge bine.


Pana se incinge uleiul, amestecam dressingul cu salata.


Aruncam crevetii in uleiul incins, ii lasam 1 minut si 30 de secunde maxim pe o parte pana se inrosesc apoi ii intoarcem si le dam sare, piper, unt, cimbru,


si in sfrasit, partea mea preferata, cognacul, dar aveti grija, daca gatiti la flacara deschisa, atunci cand il turnati in tigaie faceti-o cu delicatete pentru ca va lua foc si asa si trebuie, numai sa nu ardeti ceva prin casa.





Reteta propusa de Koch
Incearca si Linte rosie cu peste
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu salata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu fructe de mare

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.