Creveti cu salata

Bun! Acum sa incepem cu inceputul si anume curatatul crevetilor. Prima data scapam de picioruse si asta indepartandu-le cu mana, se rup foarte usor ap

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa
Creveti cu salata

Ingrediente

  • 500 gr creveti (cam 16 bucati intra)
  • o legatura de busuioc
  • o lingurita de mustar
  • unt
  • cativa catei de usturoi
  • cognac
  • salata (de care aveti este ok)
  • patrunjel
  • cimbru proaspat
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • jumatate de lamaie (sau mai mult
  • depinde de gusturi)
  • paine

Mod de preparare

Bun! Acum sa incepem cu inceputul si anume curatatul crevetilor. Prima data scapam de picioruse si asta indepartandu-le cu mana, se rup foarte usor

apoi, cu o forfecuta se taie usor carcasa pe burta, dar fara a taia din carnita, introduce-ti varful foarfecei intre pielita si carne apoi taiati usor

apoi scoate-ti carnea din carapace incet, cu ajutorul degetului aratator, pe care il introduceti intre carcasa si carne.

Trageti carnita afara insa fara a o desparti de carapace, pana aproape de codita

apoi cu un cutit ascutit, crestati usor pe mijloc crevetele.

Apoi curatati-l pe interior de "resturi", puteti sa le lasati si acolo nu se intampla nimic, insa daca aveti pretentiosi la masa si vreti sa fiti mai "profesional" atunci curatati "mizeria".

Toata tactica de curatatre si pregatire a crevetilor, prezentata mai sus este pentru ca la sfarsit crevetii sa aiba o anumita forma de prezentare insa tot ce v-am descris mai sus se poate executa si in alte moduri. Un exemplu mai jos:

se taie pe jumatate cu tot cu carcasa

dupa care se desface pentru a se indeparta "mizeria"

si cu asta am incheiat capitolul creveti, cel putin pentru moment.

Sa trecem la lucruri mai serioase si anume dressingul pentru salata. Gramajoara de busuioc impreuna cu mustarul, usturoiul, sare, zahar, ulei de masline, otet balsamic si apa calduta se pun in recipientul mixerului (sau a robotului, ma rog).

Apoi totul se amesteca cu mixerul.

Asa am terminat si cu dressingul, acum se ia o jumatate de salata iceberg (dar puteti sa o inlocuiti cu oricare alta) si se taie oricum doriti voi numai sa va fie comod la mancat. Gata si cu salata, trecem la usturoi care se taie marunt.

Frunzele de patrunjel se curata de pe tulpinute si se toaca foarte marunt dupa care se toarna ulei putin intr-o tigaie si se incinge bine.

Pana se incinge uleiul, amestecam dressingul cu salata.

Aruncam crevetii in uleiul incins, ii lasam 1 minut si 30 de secunde maxim pe o parte pana se inrosesc apoi ii intoarcem si le dam sare, piper, unt, cimbru,

si in sfrasit, partea mea preferata, cognacul, dar aveti grija, daca gatiti la flacara deschisa, atunci cand il turnati in tigaie faceti-o cu delicatete pentru ca va lua foc si asa si trebuie, numai sa nu ardeti ceva prin casa.

Reteta propusa de Koch

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Tort nins cu cocos si crema de visine
Bucataras.RO

Tort nins cu cocos si crema de visine

M-am inspirat de aici http://www.bucataras.ro/retete/tort-nins-cu-nuca-de-cocos-si-zmeura-68781.html

Tort nins cu cocos si crema de visine
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!