Se moaie ceapa tocata in doua linguri de ulei, se adauga orezul spalat si se lasa sa se prajeasca pina incepe sa se ingalbeneasca. Se toarna putina ap
ingrediente
12 ardei nu prea mari
1 pahar orez
1 morcov ras
3 cepe
3 linguri ulei
1 lingura patrunjel si marar tocat
750 gr. rosii
faina
sare
piper
mod de preparare
Se moaie ceapa tocata in doua linguri de ulei, se adauga orezul spalat si se lasa sa se prajeasca pina incepe sa se ingalbeneasca. Se toarna putina apa, lasind pe foc pina cind orezul incepe sa se umfle. Se ia de la foc si se adauga morcovul ras, sarea, piperul si verdeata. Se umplu ardeii spalati, cu cotorul scos si scuturati de seminte, cu orezul astfel preparat. Se asaza in cratita si se toarna peste ei un sos preparat dintr-o bucatica de ceapa taiata marunt, o lingura ulei si zeama de la 750g rosii fierte si strecurate. Se amesteca cu sarea, patrunjelul si mararul tocat. Se pun la fiert la foc mic (sau la cuptor) pina ce sint gata si sosul este scazut.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe