Broccoli gratin

Se spala si se curata broccoli de partea mai tare a cotorului si de frunzulite. Se pune intr-o oala cu apa cat sa-l acopere, cu putina sare si linguri

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Broccoli gratin

Ingrediente

  • 1 kg buchetele broccoli
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 galbenus de ou
  • 1 capatana mica de ustroi(2-3 catei)
  • 200 g cascaval
  • picant (Gouda
  • Esrom
  • Caverna)se taie felii subtiri
  • 1 lingurita margarina
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala si se curata broccoli de partea mai tare a cotorului si de frunzulite.

Se pune intr-o oala cu apa cat sa-l acopere, cu putina sare si lingurita de margarina, 5 minute la fiert.

Intre timp se face sosul. Ustroiul trecut prin presa se pune cu o lingura de ulei de masline, intr-o tigaie la rumenit putin, se adauga lingura de faine si se mai lasa 1 minut la prajit. Se condimenteaza cu piper si sare si se toarna laptele,amestecand mereu, cand se ingroasa putin sosul se adauga vreo 2-3 felii din cascaval si se amesteca pana se topeste.

Se ia tigaia de pe foc. Luati 4-5 linguri din sos si lasati sa se raceasca putin si adaugati galbenusul de ou, frecand bine.Cand se mai racoreste si sosul din tigae se adauga galbenusul frecat si se amesteca iar.

Buchetelele de broccoli se scot din apa si se pun intr-o tava, sau forma de jena, se toarna sosul peste si se acopera cu feliile de cascaval.

Se da la cuptor la 180 �C,pana se rumeneste cascavalul (cat de tare rumenit va place).

Reteta propusa de Maya

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Hamburger
Bucataras.RO

Hamburger

Pentru 'Pachetelul vesel' Mi-a placut mult reteta Cameliei ( CameliaComan -...

Hamburger
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!