Mancaruri cu legume

Reteta Conopida gratinata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
culinareala postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se curata conopida de cotor si de frunze si se fierbe 15 minute in apa clocotita cu sare.
Intre timp, se prepara sosul: se amesteca untul cu faina,

ingrediente

   1 conopida
   1 lamaie
   50 g cascaval ras
   1 cana de degresat
   1 galbenus
   1 lingura de unt
   1 lingura de faina
   sare

mod de preparare

Se curata conopida de cotor si de frunze si se fierbe 15 minute in apa clocotita cu sare.


Intre timp, se prepara sosul: se amesteca untul cu faina, se adauga sare si, putin cate putin se adauga le.


Se freaca galbenusul, apoi se adauga in compozitie.


Se lasa pe bainmarie, amestecand continuu, pana capata


consistenta, fara a-l lasa sa fiarba.


Se ia vasul de pe foc si se adauga cascavalul ras.


Se desface conopida in buchete, se aseaza intr-un vas termorezistent si se toarna deasupra sosul.


Se lasa vasul la cuptor 20 de mirrute, la foc potrivit.
Pofta buna!





Alte retete culinare gasiti aici:


Paste cu conopida


Pizza cu blat din conopida
Incearca si Tocanita de vara
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.