Mancaruri cu legume

Reteta CONOPIDA GRATINATA CU CIUPERCI

complexitate reteta Medie 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Conopida se curata de cotor si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare si se fierbe. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se tr

ingrediente

   Conopida 2.500kg
   margarina 0.200kg sau unt 0.200kg
   faina 0.175kg
   lapte 0.400l
   oua 0.150kg
   cascaval 0
   100kg
   ciuperci proaspete 0.500kg sau conserva 0.250kg
   piper macinat 0.002kg
   sare 0.020kg

mod de preparare

Conopida se curata de cotor si frunze, se spala si se tine in apa rece cu sare si se fierbe. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ciupercile proaspete se curata si se spala in mai multe ape si se taie lame. Cand se folosesc ciupercile conserva se scurg de lichid, se spala sub jet de apa rece si se taie lame. In 75g margarina sau unt, se adauga faina dizolvata in lapte, se fierb si se amesteca continuu,pana se ingroasa. Se retrage vasul de pe foc si se adauga oua si sare. Ciupercile se inabusa in 75g margarina sau unt, se adauga sos, conopida, piper si se amesteca. Compozitia obtinuta se asaza in tava unsa cu margarina sau unt,se presara cu cascaval ras si se introduce la cuptor, pentru gratinare.
Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald.
Incearca si Piure de napi
Daca ti-a placut reteta noastra "CONOPIDA GRATINATA CU CIUPERCI" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.