Mancaruri cu legume

Reteta Dovlecei a la grec

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
culinareala postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se curata dovleceii de coaja, se taie felii de circa 2 cm
grosime, apoi in jumatate sau in sferturi.
Mazarea se fierbe in apa clocotita cu sare, circ

ingrediente

   2 dovlecei
   4 rosii
   250 g mazare
   2 cepe verzi (lira frunze)
   1 legatura de patrunjel si marar
   sare
   piper
   ulei

mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja, se taie felii de circa 2 cm


grosime, apoi in jumatate sau in sferturi.


Mazarea se fierbe in apa clocotita cu sare, circa 10 minute.


Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei.


Rosiile se oparesc in apa clocotita, se curata de coaja, dupa care se taie felii.


Mararul si patrunjelul se toaca marunt.


Intr-un vas potrivit de mare se asaza legumele in straturi alternative: ceapa, dovleceii, mazarea si feliile de rosii. Fiecare strat se presara cu verdeata, se sareaza si se pipereaza.


Se toarna deasupra o lingura de ulei.


Se lasa vasul la cuptor, la foc potrivit, circa 15-20'de minute.
Se serveste rece.





Alte retete cu dovlecei:


mancare de dovlecei,


ciorba dovlecei,


dovlecei cuptor
Incearca si Spanac cu sos de ghimbir
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei a la grec" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.