Mancaruri cu legume

Reteta Dovlecei umpluti

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
culinareala postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua si se scobesc.
Orezul se fierbe in apa clocotita cu sare, dupa care se
amesteca bine cu usturoiul pisat

ingrediente

   4 dovlecei de marime mijlocie
   250-300 g carne de oaie sau berbec tocata
   4 linguri de orez
   2-3 rosii
   1 catel de usturoi
   1 pahar de vin alb
   sare
   piper
   ulei

mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua si se scobesc.


Orezul se fierbe in apa clocotita cu sare, dupa care se


amesteca bine cu usturoiul pisat si carnea tocata si se


potriveste de sare si piper.


Eventual, in compozitia de carne si usturoi se poate adauga miezul dovleceilor, calit in putin ulei.


Se umplu dovleceii cu aceasta compozitie, dupa care


se piseaza intr-un vas cu putin ulei.


Se lasa putin la cuptor, apoi se adauga rosiile taiate marunt sau fierte si pasirate.


Se toarna vinul si se lasa inca 5-10 minute la cuptor.
Preparatul se serveste cald.





Pofta buna!





Alte retete cu dovlecei:


mancare de dovlecei,


ciorba dovlecei,


dovlecei cuptor
Incearca si Legume ghiveci
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.