Mancaruri cu legume

Reteta Fasole boabe fierte

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru fasolea boabe fierte se alege fasolea si se spala. Inainte de a fi pusa la fiert, se tine doua ore in apa calduta. Se scurge si se pune intr-o oala cu apa rece.

ingrediente

   500 g fasole uscata
   1 ceapa
   1 morcov
   1 patrunjel
   1 frunza de dafin
   sare.

mod de preparare

Pentru fasolea boabe fierte se alege fasolea si se spala. Inainte de a fi pusa la fiert, se tine doua ore in apa calduta. Se scurge si se pune intr-o oala cu apa rece, cat sa le cuprinda bine. Se pune pe foc mic, sa inceapa incet sa fiarba. Dupa ce da in clocot se trage la o parte, se scurge si se pune din nou pe foc potrivit, cu alta apa fierbinte. Se adauga o ceapa, zarzavatul, o frunza de dafin, spre sfarsit se pune sarea. Se fierbe pe foc mic. Numai astfel boabele raman intregi. Dupa gust se pot adauga doi, trei catei de usturoi. Cand se asaza in castron sau in farfurie, se scoate zarzavatul si frunza de dafin. Daca fasolea este mai veche se moaie in apa din ajun.


Fasolea boabe fierte se serveste calda sau rece, cu muraturi.

Incearca si Piure de napi
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe fierte" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.