Mancaruri cu legume

Reteta Fasole verde cu rosii

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
culinareala postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Fasolea se curata si se spala, se opareste in apa clocotita, nesarata, si se lasa sa dea cateva clocote. Dupa circa 5 minute, se strecoara.
Rosiile s

ingrediente

   7 kg fasole verde
   7 kg rosii| 2 cepe
   2 kg cartofi
   20 g unt
   1 lingura de ulei
   sare si piper
   7 legatura de patrunjel verde
   7 catel de usturoi
   costita afumata
   3 cartofi fierti (facultativ)

mod de preparare

Fasolea se curata si se spala, se opareste in apa clocotita, nesarata, si se lasa sa dea cateva clocote. Dupa circa 5 minute, se strecoara.

Rosiile se decojesc (scufundandu-le in prealabil un minut in apa clocotita), apoi se taie sferturi.

Intr-o cratita, se infierbanta untul si uleiul, dupa care se

adauga ceapa, rosiile si apoi fasolea.

Se inabusa totul pe foc mic.

Cand fasolea s-a inmuiat, se adauga patrunjelul taiat

marunt, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Pentru ca mancarea sa fie mai consistenta, se pot adauga

feliute de costita, usor rumenite in prealabil, si cartofi fierti.
Pofta buna!



Alte mancaruri romanesti va recomandam mai jos:



Mancare de mazare cu carne si sos de rosii

Mancare de mazare cu pui

Supa de mazare
Incearca si Conopida cu unt si smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu rosii" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.