Fasole verde la cuptor

Fasolea verde la cuptor este o garnitura satioasa si gustoasa.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Fasole verde la cuptor

Ingrediente

  • -2
  • 5 kg pastai tinere
  • (merge si congelata si din conserva);
  • -o ceasca(100ml.) ulei de masline
  • spune retata
  • eu am folosit ulei din seminte de struguri;
  • -o capatana usturoi;
  • -o lingurita chimion macinat;
  • -3 cepe mari;
  • -6-7 rosii mari 700/800 grame
  • sau o conserva mare cu decojite;
  • -5 linguri pasta sau bulion(eu am pus bulion facut de mine);
  • -o lingura cu varf de zahar sau miere;
  • -2 lingurite cimbru uscat sau o legatura proaspat ;
  • -un ardei iute uscat sau proaspt tocat marunt sau praf de chili daca nu ai ardei ;
  • - o lingura sare( se foloseste si la oparitul pastailor)
  • -o jumatate lingurita piper macinat ;
  • -o legatura de marar
  • chiar si floare;

Mod de preparare

Mod de preparare



Se fierbe apa cu sare,

Se oparesc pastaioare,

Se scurg in strecuratoare

Si se lasa-n asteptare...timp in care

Tu dai drumul la tocare...

Toci usturoiul si ceapa,

Rosiile decojesti si apoi

Le maruntesti,

Uite-asa in cubulete

Ca repede sa soteze,

Si mai toci apoi mararul,

Cimbru’, ardeiul-usturarul

Si acum ca le-ai tocat,

Te apuci de...preparat!

Intai pui ceapa la sotat

In ulei infierbantat...

Dupa un minut, asa,

Usturoiul dupa ea,

Tranc in cratita si el,

Sa se soteze nitel!

Repede cu bulionul,

Rosiile, chimionul

Pui apoi si ardeiasul

Cimbrul, sarea, piperasul,

Si dregi tot cu zaharasul.

Dupa vreo zece minute

Pui pastaile oparite,

Dai un clocot si opresti

Dupa ce ai omogenizat.

Pregatesti si un capac

Dupa ce-l pui binisor,

Bagii cratita la cuptor,

Incins inainte, frate,

La vreo doua sute de grade

Si lasi cratita asa,

Pana sosul va scadea.

Scoti si vezi ce bunatate

Vei avea acolo, frate!

Poti servi dupa dorinta

Rece/cald dupa preferinta,

Poti manca simplu, asa,

Sau cu carnita langa ea

Si cu ce salata-oi vrea.

Este nemaipomenita

Si de noi tare-ndragita

Si daca-o veti incerca

SIGUR- va veti indragosti de ea.

Fiindca iata cum arata,

Ziceti, nu-i apetisanta!?


Fasolea verde la cuptor se serveste ca garnitura alaturi de orice fel de fripturi.

Reteta de fasole verde la cuptor a fost propusa de geladumi pe forumul Culinar.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu ciocolata
3
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Napolitane cu cacoa si menta
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!