Foccacia umpluta cu legume

Foccacia umpluta o reteta pentrumeniu de sarbatoare. Are la baza urmatoarele ingrediente: rosii, rozmarin, mozzarela, drojdie, ulei de masline, faina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Foccacia umpluta cu legume

Ingrediente

  • Aluatul trebuie sa fie moale-moale.
  • 500 g faina
  • 350 + 50 ml apa calduta
  • 200 g mozzarella uscata/razuita
  • 300 g rosii cherry
  • 25 g drojdie proaspata
  • busuioc
  •  rozmarin
  • sare marina
  • mult ulei de masline

Mod de preparare

Frecam drojdia cu 50 ml apa calduta, o turnam in adancitura facuta in faina. Dupa 10 minute adaugam sare dupa gust, si cate putina apa calduta, in timp ce framantam aluatul. E un aluat moale, care ramane lipicios. Nu se desprinde ca cel de paine de pe vas. Pentru a forma o bila, ne ungem cu ceva ulei pe maini. Lasam aluatul la crescut pina isi dubleaza volumul. Intr-o tava/forma punem ulei de masline si il intindem cu mana peste tot. Impartim aluatul in jumatate si intindem cu miinile o foaie direct pe fundul tavii/vasului in care coacem. Presaram mozzarella razuita (merge bine si cu Feta sau masline, ceapa si brinza, rosii uscate..ce doriti), cateva felioare de rosii, frunze de busuioc tocate, sare. Cealalta parte de aluat o intindem tot cu mainile unse. Lipim marginile foii de deasupra cu cea de dedesubt. Nu e important sa fie lipite perfect. Dam drumul la cuptor la 175°C. Pana cuptorul atinge temperatura dorita, lasam focaccia in pace la odihna. Cand cuptorul e incins, turnam ceva ulei de masline peste foaia de deasupra, apasam cu degetul/facem niste adancituri in aluat. Presaram rozmarin tocat si sare marina/sau groaba. Eu am pus majoritatea rosiilor deasupra, pentru ca asa ne place mai mult, dam la cuptor. Lasam la copt aproximativ 45 minute. Se mai poate combina: - Feta, rosii, busuioc; - mozzarella uscata, Feta, prosciutto cotto, busuioc.

Reteta propusa de Maya pe forumul culinar.ro


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
4
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
5
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Parteneri
Desert prajitura Rudi cu afine
Bucataras.RO

Desert prajitura Rudi cu afine

Prajitura Rudi cu afine este usor de facut si foarte gustoasa!

Desert prajitura Rudi cu afine
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!