Foccacia umpluta cu legume

Foccacia umpluta o reteta pentrumeniu de sarbatoare. Are la baza urmatoarele ingrediente: rosii, rozmarin, mozzarela, drojdie, ulei de masline, faina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Foccacia umpluta cu legume

Ingrediente

  • Aluatul trebuie sa fie moale-moale.
  • 500 g faina
  • 350 + 50 ml apa calduta
  • 200 g mozzarella uscata/razuita
  • 300 g rosii cherry
  • 25 g drojdie proaspata
  • busuioc
  •  rozmarin
  • sare marina
  • mult ulei de masline

Mod de preparare

Frecam drojdia cu 50 ml apa calduta, o turnam in adancitura facuta in faina. Dupa 10 minute adaugam sare dupa gust, si cate putina apa calduta, in timp ce framantam aluatul. E un aluat moale, care ramane lipicios. Nu se desprinde ca cel de paine de pe vas. Pentru a forma o bila, ne ungem cu ceva ulei pe maini. Lasam aluatul la crescut pina isi dubleaza volumul. Intr-o tava/forma punem ulei de masline si il intindem cu mana peste tot. Impartim aluatul in jumatate si intindem cu miinile o foaie direct pe fundul tavii/vasului in care coacem. Presaram mozzarella razuita (merge bine si cu Feta sau masline, ceapa si brinza, rosii uscate..ce doriti), cateva felioare de rosii, frunze de busuioc tocate, sare. Cealalta parte de aluat o intindem tot cu mainile unse. Lipim marginile foii de deasupra cu cea de dedesubt. Nu e important sa fie lipite perfect. Dam drumul la cuptor la 175°C. Pana cuptorul atinge temperatura dorita, lasam focaccia in pace la odihna. Cand cuptorul e incins, turnam ceva ulei de masline peste foaia de deasupra, apasam cu degetul/facem niste adancituri in aluat. Presaram rozmarin tocat si sare marina/sau groaba. Eu am pus majoritatea rosiilor deasupra, pentru ca asa ne place mai mult, dam la cuptor. Lasam la copt aproximativ 45 minute. Se mai poate combina: - Feta, rosii, busuioc; - mozzarella uscata, Feta, prosciutto cotto, busuioc.

Reteta propusa de Maya pe forumul culinar.ro


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Pulpe de pui cu legume la cuptor
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu legume la cuptor

de pofta:D

Pulpe de pui cu legume la cuptor
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola