3 chifle uscate se taie cubulete de 1 cm latime si se prajesc pana la rumenire in 3 linguri de ulei fierbinte. Se amesteca continuu pe foc mic. Daca s
3 chifle uscate se taie cubulete de 1 cm latime si se prajesc pana la rumenire in 3 linguri de ulei fierbinte. Se amesteca continuu pe foc mic. Daca se foloseste tigaie de teflon, se elimina riscul supraprajirii. Se stropesc cu 250 ml lapte si mestecand din cand in cand se inmoaie cca intr-un sfert de ora, se adauga doua oua batute, 30g unt moale, o l.c. sare, un praf de nucsoara, o legatura mica de patrunjel tocat marunt, se amesteca bine. Se adauga 150 g faina si cu mainile umede se formeaza din compozitia corespunzatoare ca densitate aluatului de galuste,16 bucati de galuste. La inceput, compozitia pare tare, dar sub influenta amestecarii, laptele se elibereaza din bucatile de chifle si o inmoaie treptat. Se fierb in apa multa cca 10 minute pana se inmoaie. Cel mai usor control se face prin gustare pe o bucatica taiata dintr-o galusca. Dupa cateva minute se amesteca pentru ca sa nu ramana lipita vreuna de fundul vasului. Se scot cu lingura de strecurat, se servesc calde ca garnitura. Gustul galustelor se evidentiaza mai ales cu ciuperci vanatoresti. 3 chifle uscate se taie cubulete de 1 cm latime si se prajesc pana la rumenire in 3 linguri de ulei fierbinte. Se amesteca continuu pe foc mic. Daca se foloseste tigaie de teflon, se elimina riscul supraprajirii. Se stropesc cu 250 ml lapte si mestecand din cand in cand se inmoaie cca intr-un sfert de ora, se adauga doua oua batute, 30g unt moale, o l.c. sare, un praf de nucsoara, o legatura mica de patrunjel tocat marunt, se amesteca bine. Se adauga 150 g faina si cu mainile umede se formeaza din compozitia corespunzatoare ca densitate aluatului de galuste,16 bucati de galuste. La inceput, compozitia pare tare, dar sub influenta amestecarii, laptele se elibereaza din bucatile de chifle si o inmoaie treptat. Se fierb in apa multa cca 10 minute pana se inmoaie. Cel mai usor control se face prin gustare pe o bucatica taiata dintr-o galusca. Dupa cateva minute se amesteca pentru ca sa nu ramana lipita vreuna de fundul vasului. Se scot cu lingura de strecurat, se servesc calde ca garnitura. Gustul galustelor se evidentiaza mai ales cu ciuperci vanatoresti.
Se pastreaza in frigider. A doua zi, se incalzesc in cuptorul de gratar sau la microunde.
Alte retete recomandate
Ciorba de spanac
Rulada spanac
Mancare cu spanac
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuci Cum se face sucul de rosii
Cum se face sucul de rosii picantReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii