Mancaruri cu legume

Reteta Iahnie de fasole alba

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
beatricecristian postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Iahnia de fasole alba este delicioasa. Cel mai bine iese daca serviti cu carnati sau costita afumata, dar si asa goala - de post e buna.

ingrediente

   500g fasole alba
   1 ceapa mijlocie
   150 ml ulei
   100g bulion de tomate
   2 foi de dafin
   sare
   1 legatura patrunjel

mod de preparare

Fasolea alba se alege, se spala si se pune la fiert schimbandu-se in timpul fierberii 3-4 ape. In ultima apa se pune sare. Cand fasolea este fiarta se scurge apa. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se stinge cu bulion diluat cu apa, se lasa sa fiarba putin si se toarna peste fasole. Se adauga foile de dafin, patrunjelul tocat si se mai fierbe 10 minute. La sfarsit se mai potriveste gustul de sare. Facultativ se pot adauga 2 frunze de tarhon.


Se serveste calda.

Incearca si Anghinare la tava cu migdale, pesmet si ierburi
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole alba" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.