Legumele la gratar sunt ideale pentru un aperitiv sau langa o bucata de carne. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de stebie, dovlecei, pastarnac, cartofi, seminte demustar, seminte de telina
Incingeti gratarul si feliati legumele. Circa 5 milimetri. Daca faceti cartofi ceva mai subtiri. Pana se grileaza legumele, preparam marinata. Se zdrobesc cateii de usturoi si se freaca pasta cu sare grunjoasa, se incorporeaza 3-4 linguri de untdelem si se opareste cu o cana de apa fierbinte. Se pun restul condimentelor si se aseza in vasul in care vom prepara marinata Daca doriti sa puneti in marinata si felii de rosii si/sau solzisori de ceapa taiati subtire. Pe masura ce se coc legumele pe gratar le scaldati fierbinti in marinata si le lasati sa-si traga gusturile minimum o ora-doua.
Se consuma ca si ganitura sau ca mancare de post cu o mamliguta aurie. Pofta buna!
Reteta Legume la gratar marinate a fost propusa de Shef de gara pe forum culinar.ro
Alte retete cu legume gasiti aici:
Ciuperci umplute cu legume,
CARTOFI LA CUPTOR CU CEAPA SI MORCOVI PENTRU VEGETARIENI
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructePentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...
Napolitane cu cacoa si menta
Comentarii