Legume marinate la gratar

Legumele la gratar sunt ideale pentru un aperitiv sau langa o bucata de carne. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de stebie, dovlecei, pastarnac, cartofi, seminte demustar, seminte de telina

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Legume marinate la gratar

Ingrediente

  • Legume in proportii dupa numarul de persoane si preferinte:
  • stevie
  • dovlecei
  • zuchini
  • vinete
  • gogosari
  • ardei gras
  • ardei iute
  • ciuperci
  • morcov
  • pastarnac
  • castraveti
  • cartofi
  • Marinata:
  • usturoi 2- 5 catei
  • apa
  • otet sau suc de lamaie
  • un strop de vin alb sec
  • ulei de masline
  • sare
  • ierburi aromate: patrunjel
  • cimbru
  • busuioc
  • maghiran
  • salvie
  • oregano
  • piper
  • fulgi de chilli sau feliute de ardei iute
  • seminte de mustar macinate
  • seminte de telina.

Mod de preparare

Incingeti gratarul si feliati legumele. Circa 5 milimetri. Daca faceti cartofi ceva mai subtiri. Pana se grileaza legumele, preparam marinata. Se zdrobesc cateii de usturoi si se freaca pasta cu sare grunjoasa, se incorporeaza 3-4 linguri de untdelem si se opareste cu o cana de apa fierbinte. Se pun restul condimentelor si se aseza in vasul in care vom prepara marinata Daca doriti sa puneti in marinata si felii de rosii si/sau solzisori de ceapa taiati subtire. Pe masura ce se coc legumele pe gratar le scaldati fierbinti in marinata si le lasati sa-si traga gusturile minimum o ora-doua.


Se consuma ca si ganitura sau ca mancare de post cu o mamliguta aurie. Pofta buna!
Reteta Legume la gratar marinate a fost propusa de Shef de gara pe forum culinar.ro
Alte retete cu legume gasiti aici:
Ciuperci umplute cu legume,
CARTOFI LA CUPTOR CU CEAPA SI MORCOVI PENTRU VEGETARIENI

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu ciocolata
3
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Napolitane cu cacoa si menta
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!