Mancaruri cu legume

Reteta Linte fiarta

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru lintea fiarta se alege lintea cu grija, bob cu bob, ca sa nu ramana pietricele prin ea, Se tine doua ore in apa calduta. Se pune la fiert cu apa rece.

ingrediente

   500 g linte
   1 ceapa
   1 morcov
   1 patrunjel
   50 g unt proaspat.

mod de preparare

Pentru lintea fiarta se alege lintea cu grija, bob cu bob, ca sa nu ramana pietricele prin ea, Se tine doua ore in apa calduta. Se pune la fiert cu apa rece, cu o ceapa si zarzavat. Trebuie sa fiarba incet, ca sa nu se terciuiasca. Sare se pune numai la sfarsit, cand lintea este aproape fiarta, altfel ramane tare. Cand este gata, se scurge si se adauga o bucata de unt proaspat. Untul trebuie sa fie taiat in bucati mici ca sa se topeasca repede. Se amesteca.


Lintea fiarta se serveste fierbinte.

Incearca si Mancare greceasca de conopida
Daca ti-a placut reteta noastra "Linte fiarta" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.