Mancaruri cu legume

Reteta culinara Mancare de dovleac

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se taie o ceapa, se adauga ulei si se pune la calit dupa care se adauga dovleacul razuit si frunzele se marar maruntite. Se preasara cu 1 lingurita de

ingrediente

   1 kg de dovleac
1 lingura de ulei
frunze de marar
1 lingurita de sare
1 ceapa
2 linguri de faina
1 dl de smantana
1
   5 dl de lapte
otet de mere

mod de preparare

Se taie o ceapa, se adauga ulei si se pune la calit dupa care se adauga dovleacul razuit si frunzele se marar maruntite. Se preasara cu 1 lingurita de sare si se lasa la fiert aproximativ 15 minute amestecand din cand in cand. Dovleacul se fierbe pana cand acesta se inmoaie. Apoi se face rantasul la fel ca si la Mancarea de gulii. Se poate adauga putin otet sau suc de lamaie. Daca acestea se adauga la inceput dovleacul nu se va sfarama in timpul fierberii. Dovleacul trebuie sa fie de aproximativ 1,4 kg, cu coaja alba, fraged. Inainte de a se da pe razatoare se spala bine dovleacul, se taie in doua in lung, se scot semintele cu lingura si se curata. Se poate folosi si dovleac congelat. Dovleacul de toamna insa se poate pastra timp indelungat si necuratat la loc uscat si racoros. Deoarece iarna nu se poate utiliza marar verde, mancarea se poate prepara cu marar uscat sau congelat.
Alte retete recomandate





Tocanita de pui


Dovlecei umpluti


Ciorba radauteana

Incearca si Budinca de clatite cu spanac si cascaval
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovleac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite