Mancaruri cu legume

Reteta Mancare marocana de linte

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 10m 
gatire reteta 40m 
Burcea Vasilica postat de
Postat pe: 10-12-2017
Adaugă în cartea de bucate
Mancare de post

ingrediente

4 portii

   250 gr linte rosie
   2 cepe rosii
   2 morcovi
   2 tije de telina apio
   1 ardei gras
   1 patarnac
   1 chilli rosu
   1 lingurita curcuma
   1 lingurita boia dulce afumata
   2-3 linguri ulei de masline
   Sare
   Patrunjel

mod de preparare

Se curata legumele, se spala si se usuca cu un servet absorbant.
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in uleiul de masline.
La fel se procedeaza si cu morcovul, pastarnacul, ardeiul si tijele de telina.
Dupa ce legumele s-au calit putin, se adauga sarea, boiaua afumata si curcuma.
Se spala lintea in mai multe ape ca sa se indeparteze impuritatile.
Se adauga lintea peste legumele calite impreuna cu 500 ml de apa sau supa de legume.
Se lasa la fiert circa 30 de minute.
La final se adauga patrunjel tocat marunt.

Pofta buna !

Incearca si Budinca de ciuperci cu verdeata
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare marocana de linte" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.