Mancaruri cu legume

Reteta Mancare olteneasca de urzici

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
culinareala postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se spala bine urzicile si se fierb in apa clocotita cu sare. Se strecoara, pastrandu-se zeama rezultata.
Apoi se toaca marunt sau se pasireaza.
La pi

ingrediente

   1 kg urzici
   150 g branza de oaie
   50 ml ulei
   1 lingura de faina
   10 g sare

mod de preparare

Se spala bine urzicile si se fierb in apa clocotita cu sare. Se strecoara, pastrandu-se zeama rezultata.


Apoi se toaca marunt sau se pasireaza.


La piureul de urzici se incorporeaza, putin cate putin, ulei si se amesteca pana se obtine o pasta omogena. Separat, se amesteca faina cu putina zeama in care au fiert urzicile amestecandu-se apoi cu piureul pregatit.


Se sareaza si se lasa din nou pe foc.


Se lasa sa fiarba, amestecand continuu.


Se adauga branza, maruntita cu furculita.


Se serveste fierbinte, cu mamaliga.


Urzicile pot fi preparate si fara branza, adaugandu-se putin mujdei de usturoi sau ceapa calita.
Pofta buna!





Alte retete de paste gasiti aici:


Ravioli cu urzici


Lasagna cu spanac,


Pasta cu gorgonzola si spanac
Incearca si Mancare de spanac
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare olteneasca de urzici" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.