Musaca in stil grecesc

Pentru ca este vara, am folosit vinete albe, care mi-e imi par mai dulci si mai frumoase, si de asemenea am gasit in piata rosii galbene si portocalii...Sper sa va place reteta si sa o incercati, chiar daca aveti putin mai mult de lucru la ea... Retete dietetice

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
70 minute
Complexitate
ridicata
Musaca in stil grecesc

Ingrediente

  • 700-800 g cartofi albi
  • 3 vinete albe de marime medie
  • 100 ml ulei de masline
  • Sos:
  • 600-700 g piept de pui
  • 1 conserva mica de ansoa in ulei(optional)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapa mare rosie sau 2 mai mici
  • 2-3 rosii
  • 2 rosii de culoare galbena si 2 rosii de culoare portocalie
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • 2 linguri amestec grecesc de condimente pentru musaca
  • sare si piper dupa gust
  • pentru sosul Bechamel:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 linguri unt
  • 1 lingura plina faina
  • 350-400 ml lapte
  • sare si nucsoara proaspat macinata dupa gust
  • in plus: 250-300 g cascaval (eu am folosit jumatate cascaval din lapte de vaca si cascaval din lapte de oaie)

Mod de preparare

In primul rand pregatim sosul: in bolul robotului de bucatarie am adaugat carnea taiata cuburi si conserva de ansoa cu tot cu ulei. Am macinat ingredientele cateva secunde pana s-au maruntit. Am pus la incins intr-o tigaie mare 2-3 linguri ulei de masline. Am adaugat ceapa taiata marunt, am lasat sa se inmoaie ceapa, am taiat ardeiul capia cubulete mici si l-am adaugat peste ceapa. Am lasat 2-3 minute ingredientele sa se caleasca. Am adaugat carnea tocata si am amestecat cu o lingura de lemn in compozitie pana carnea s-a desfacut si a inceput sa se caleasca. Am lasat pe foc 10 minute. Am adaugat toate soiurile de rosii taiate cuburi, am lasat pe foc alte 5-10 minute si am amestecat din cand in cand usor in compozitie.(cu grija sa nu zdrobiti rosiile). Am adaugat la urma concentratul de rosii, amestecul de mirodenii, sare si piper dupa gust. Am lasat deoparte sosul.

Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se pune intr-o tigaie/craticioara 50 ml ulei de masline, se lasa sa se incinga uleiul, se adauga cubuletele de cartofi si se prajesc la foc iute maxim 5 minute, pana sunt prajiti pe jumatate. Se pudreaza cu sare si piper.

Vinetele se spala, nu se curata de coaja si se taie in cuburi cam de aceeasi marime cu cele de cartofi. Se pudreaza cu sare si se lasa deoparte intr-o strecuratoare 10-15 minute. Se incinge restul de ulei si se prajesc cubuletele de vinete la foc iute pana s-au inmuiat putin. Daca au absorbit uleiul, nu mai adaugati altul, vanata este ca un burete...motiv pt care este indicat sa folositit o tigaie teflonata.

Pentru sosul Bechamel: se pune uleiul si untul intr-o craticioara si se lasa pana untul s-a topit. Se adauga faina, se amesteca cu un tel tip para, se lasa pe foc 1-2 minute. Se adauga treptat laptele cald si se amesteca cu telul, pana ajungem la consistenta dorita. Lasam sosul sa fiarba 5 minute in timp ce amestecam in el. La sfarsit adaugam sare si nucsoara proaspat macinata.

Pentru asamblare: se poate face musacaua intr-o singura tava sau puteti folosi vase individuale antiaderente sau puteti monta intr-un inel rotund sau patrat...Ungeti un vas termorezistent cu putin ulei de masline. Pe fundul vasului puneti cartofii prajiti, apoi jumatate din cantitatea de sos cu carne, apoi jumatate din vinetele prajite, alt strat de sos cu carne si ultimul de vinete. Am ras deasupra cascavalul, iar peste cascaval am turnat sosul Bechamel. Am dat tava la cuptorul incins la 165-170 grade C, pentru 40 minute. Lasati musacaua sa se racoreasca si apoi o portionati si serviti.

Sa va fie de bine!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Prajitura cu portocale si migdale- Philips Multicooker
Bucataras.RO

Prajitura cu portocale si migdale- Philips Multicooker

Prajitura cu portocale si migdale- Philips Multicooker
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola