Mancaruri cu legume

Reteta Parmigiana de dovlecei

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Din ulei, ceapa taiata marunt, usturoi, rosii si busuioc se face un sos rapid. Spalam si taiem felii  subtirele dovleceii curatati de coaja pe a

ingrediente

   1 kg dovlecei (zucchine)
   4 mozzarelle light
   total 400g
   100 g parmezan
   500g rosii cherry
   un sfert de ceapa
   2 catei de usturoi
   mult busuioc proaspat
   sare
   piper
   ulei extravirgin
   jumatate de borcan de sos de rosii cu busuioc

mod de preparare

Din ulei, ceapa taiata marunt, usturoi, rosii si busuioc se face un sos rapid. Spalam si taiem felii  subtirele dovleceii curatati de coaja pe alocuri. Intr-o tava pentru cuptor pui ingredientele pentru parmigiana, incepand cu un strat de dovlecei, pe care i-am sarat putin, apoi am pus felii de mozzarela, sos de rosii, iar deasupra am ras parmezan. Se fac straturi in acest fel, pana se termina ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie de sos de rosii cu parmezan ras. Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru vreo 30 minute. Spre final indepartam folia de aluminiu si se mai pune cateva minute in cuptor,

Aceasta reteta a fost adaugata de Bolognese di Cluj pe forumul culinar.ro 


Alte retete culinare recomandate



Incearca si Dovlecei cu cascaval
Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiana de dovlecei" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.