Mancaruri cu legume

Reteta Pastalopitta

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 35m 
Pica postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pastalopitta este o budinca de dovlecei delicioasa. Pentru a pregati aceasta specialitate greceasca aveti nevoie de 500 g dovlecei.

ingrediente

   500 g dovlecei (2 buc)
   2 oua
   200 g branza
   3 linguri orez
   5 linguri faina
   50 ml ulei
   sare
   piper
Pentru stratul de deasupra:
   2 oua
   100 g smantana
   sare
   piper.

mod de preparare

Pastalopitta este o budinca din dovlecei, o reteta delicioasa din bucataria greceasca. Daca amestecul de budinca este copt intr-un invelis de aluat de patiserie, atunci devine placinta cu dovlecei kolokithopita.




Orezul se spala si se lasa la inmuiat in apa, timp de 10-15 minute. Dovleceii se spala, se curata de coaja si se rad. Se scurg foarte bine de apa, apoi se amesteca cu branza rasa, ouale, faina, orezul scurs de apa, sare si piper dupa gust. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina un vas de yena, apoi se toarna amestecul de budinca. Deasupra se intinde amestecul din oua batute cu smantana, sare si piper. Se da vasul cu pastalopitta la cuptor pentru 30-35 minute.


Pastalopitta se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de legume proaspete.
Sursa acestei retete est blogul culinar Truedelights.

Incearca si Crema din legume
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastalopitta" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.